Mi történne, ha felrobbanna a Paksi atomerőmű?
Mitől robbanna fel? Lebombáznák?
Az elég nehéz, mert masszív védelme van: atomtámadást is kibírna. Olyan bomba kellene neki, mint Saddamnak (amivel aztán szándékosan nem találták el).
De akkor sem atomrobbanás lenne, csak szétszóródna minden.
Vagy úgy robbanna fel, mint Csernobil? Úgy nem tud, ez más rendszerű. De ott is minden biztonsági rendszert ki kellett kapcsolni ehhez. Paks biztonságosabb is, és ezt nem fogják kikapcsolni, mert ott nem kísérleteznek, mint Csernobilban. Itt csak működnie kell és áramot termelni - valamint a főnöke is a közelben lakik: ha robbanna, ő is rosszul járna. Nem fogja hazárdjátékra kényszeríteni az irányítókat, mint Csernobilban.
Kedves 15.43 -as.
Nem tudatlanok vagyunk,csak bele kell gondolni,hogy a mai nagy civilizációs és a baromi nagy műszerezés is elromolhat.
De akkor miért is volt szivárgás a Paksi erőmű 1-es vagy 2-es blokjában?
Én nem vennék mérget rá,hogy az soha nem romlik el és örökké lesz.
Utolsó:
És ha volt szivárgás? Nem jutott ki semmi.
Pont azért nem, mert nem egylépcsős a biztonsági rendszer, hanem minimum 3, de inkább helyenként több. Tehát ha az első elromlik semmi gond. Ha a második is elromlana valami furcsa véletlen folytán még akkor is ott a 3. És így tovább.
Arra meg az esély, hogy 3 vagy több lépcső egyszerre sz@rjon be rendszeres ellenőrzés mellett nem túl sok...
15:22
TarótteLY... gratulálok. Biztos reaktormérnöknek tanulsz :D
15:44
Én itt lakom a BorsodChem-től 20 km-re,láttam már sokszor az üzemet,és szerintem is nagyobb esély van arra,hogy az robbanjon fel minthogy a paksi erőmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!