Mi ennek a megoldása egyszerűen nem jövök rá?
5 golyót az ábrán látható módon el lehet rendezni háromszög alakban, de nem lehet elrendezni négyzet alakban (egy hiányzik). Ha 50 golyónk van, akkor ezek közül hányat lehet úgy kiválasztani, hogy a kiválasztott golyók háromszög alakban és négyzet alakban is elrendezhetők legyenek?
Ábra: [link]
Bónusz:Egy tonna csöves kukorica felvásárlási ára 45 000 Ft. A kukoricaszemek tömege a teljes
kukorica tömegének 30%-a. A kukoricát gép morzsolja , költsége tonnánként 2300 Ft. A
szállítási díj 6300 Ft/tonna. A konzervgyárban a konzerv előállítási költsége tonnánként
18960 Ft. A konzerv boltokba kerüléséhez szükséges kereskedelmi láncolat 60%-os
árnövekedést eredményez. Egy konzervbe 300 g kukori cát raknak. Mennyibe kerül egy doboz
kukorica? (A megadott költségek minden esetben 1 to nna csöves kukoricára vonatkoznak.)
Legalább írtad volna ide pontosan a kérdést...
Úgy kezdődik -gondolom - hogy "15 golyót az ábrán látható..."
nem pedig
"5 golyót az ábrán látható..."...... Ejnye!
Tehát akkor a kérdéses szám ugye egyrészt egy számtani sorozat összege (1+2+3+...) másrészt pedig négyzetszám. Na hajrá! :-)
Egyébként: végre nekiláttál a téli szünetre kiadott házinak? :-)
1.NEM HÁZI HANEM VERSENY!
2.15 GOLYÓ IGEN ELNÉZÉST!
3.lÉCI JOBBAN KIFEJTENÉD MERT EZEN MÉG NEM TUDTAM ELINDULNI.
Bocs tudod hova vettek fel?? hos Hát:
Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium
Matek-fizika
ennyi vagy hülyegyerek -.-
Szakmunkáképző az apád fasza én általánosban minden évben mindenből kitűnő voltam -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!