Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Életveszélyessé-e a kémény?

Életveszélyessé-e a kémény?

Figyelt kérdés

Életveszélyes-e a kémény?

A társasházban több éve cserépkályhával fűtök több éves száraz fával. Az idén a felettem lakó füst szagot érzett és kihívta a kéményseprőket. A kamerás bejárásnál repedéseket és lyukakat lehet a szakértő véleménye alapján látni. A füst szag csak időnként érezhető náluk, de füstöt nem láttak. Rá egy hétre ismét kihívták a kéményseprőket. Tudom, hogy kellemetlen a fűst szag, de miért mindjárt életveszélyes. Nem volt semmilyen műszeres vizsgálat. Ez csak úgy megy, ha azt mondom a kéményseprőnek, hogy írja alá a nyilatkozatot, hogy ő a felelős ha bármi történne, akkor inkább mindjárt életveszélyessé nyilvánítja a kéményt? És mit tehetek én, akinél nincs füst, és nem az enyém kémény? Mert a kémény közös. Csak a felelősség az enyém?

2010. dec. 29. 17:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Konkrétan mi a kérdésed? Hogy életveszélyes-e a kémény?
2010. dec. 29. 17:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha jön belőle a füst? Az hát. Pont az a kémények lényege, hogy az égéstermék ne jusson vissza.

A kéményseprő meg mért vállalná a felelősséget? Neki messze nem fizetnek annyit, hogy beleset, halál esetén tartsa a hátát. Te se tennéd a helyében, nem kell csodálkozni ezen.

Az rossz kifogás, hogy nincs műszeres vizsgálat. Mivan, ha most még nem életveszélyes, akkor megvárjátok, míg az lesz?! Mintha akkor nem kéne ugyanúgy megjavítani, és pénz akkor se lesz rá több, elhiheted...

Közös kéményt egyébként közösen kell kezelni, javítani, nem csak a te gondod.

2010. dec. 29. 22:08
 3/5 anonim ***** válasza:

"tudom, hogy kellemetlen a fűst szag, de miért mindjárt életveszélyes."

Mert ha füst szag volt, akkor a füst bement a lakásba, akkor is, ha nem volt látható. Ha a füst a kéményből be tudott jönni, akkor a szénmonoxid is, ami viszont mérgező. Mivel a szervezetben fel tud halmozódni, így életveszélyes!

2010. dec. 30. 01:07
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat.

Én is pontosan átérzem a felelősséget, és a probléma komolyságát. Csak a közös képviselő nem hajlandó mozdulni, mert szabadságon van. Nálam pedig hideg mert nem fűthetek.A fenti lakók kötelezhetőek-e szénmonoxid és füst riasztóra hogy tudják baj van? Akkor én fűthetnék. Hiszen csak nagy ritkán érződik a szag. Eléggé kétségbe vagyok esve. A plusz kiadásokat át tudom-e hárítani a házra, ha vennem kell egy hősugárzót és fizetnem a megemelkedett számlát amíg nem rendeződik a helyzet? Remélem nem vagyok nagyon naiv.

2010. dec. 30. 07:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Most ott tartok, hogy megegyeztem a szomszéd feleségével, hogy fűthetek, és ha ők füstszagot éreznek akkor szólnak. Vettek CO jelzőt is. Eddig nem volt gond, de ma ordítva jött le a férj, hogy feljelent mert be mertem gyújtani. Nem érdekli a megállapodás. Ha megteszi hivatkozhatok-e a megegyezésre? Amit elővigyázatosságból, fel is vettem telefonra .
2011. jan. 15. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!