Mi a mikroklíma és melyek a típusai?
a típusait nem tudom. De mikroklíma ált. egy adott helyre jelemző, a környezetétől eltérő klíma. Ez a hely ált kis méretű, pl. a káli-medence mikroklímája. legtöbbször domborzai tényezők állnak a háttérben, orografikus hatások, hegyek jelenléte. ezáltal módosulnak az időjárási tényezők is. Akár jelentősen. Pl. az említett Káli-medencében a medence jelleg miatt 2 héttel előbb virágzik a mandula, mint máshol. Magyarul az éves átlaghőmérséklet is valamivel magasabb a környezeténél.
Vanank hideg helyek is nyilván, hegyárnyék, vagy tipikus vagyzugos mikroklímák, szeles vidékek.
bár így 6 év távlatából nem hiszem hogy neked szükséged van még a válaszra, de én is kerestem és megtaláltam. Hátha rajtam kívül is keresi még valaki és itt előbb köt ki mint más válasznál ezért íme:
-Nyílt
-vízpart
-jelleghatár
-beépítettség
-Zárt
-barlang
-odú
-beltér
-Függő
-növényállomány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!