Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a mikroklíma és melyek a...

Mi a mikroklíma és melyek a típusai?

Figyelt kérdés
Előre is köszi^^
2010. dec. 19. 23:52
 1/7 anonim ***** válasza:

a típusait nem tudom. De mikroklíma ált. egy adott helyre jelemző, a környezetétől eltérő klíma. Ez a hely ált kis méretű, pl. a káli-medence mikroklímája. legtöbbször domborzai tényezők állnak a háttérben, orografikus hatások, hegyek jelenléte. ezáltal módosulnak az időjárási tényezők is. Akár jelentősen. Pl. az említett Káli-medencében a medence jelleg miatt 2 héttel előbb virágzik a mandula, mint máshol. Magyarul az éves átlaghőmérséklet is valamivel magasabb a környezeténél.

Vanank hideg helyek is nyilván, hegyárnyék, vagy tipikus vagyzugos mikroklímák, szeles vidékek.

2010. dec. 20. 00:00
 2/7 anonim ***** válasza:
*fagyzugos
2010. dec. 20. 00:01
 3/7 A kérdező kommentje:
köszi...nah még csak a típusait nemtudom megtalálni.. :S :D
2010. dec. 20. 00:08
 4/7 A kérdező kommentje:
azthiszem nyitott meg zárt...de nembizti :/
2010. dec. 20. 00:39
 5/7 anonim ***** válasza:
típusai gondolom a természetes, és a mesterséges. utóbbira a legjobb példa, ha halogénfénnyel és hidroponikus rendszerrel termeszted otthon a mariskát.
2010. dec. 20. 08:04
 6/7 anonim válasza:

bár így 6 év távlatából nem hiszem hogy neked szükséged van még a válaszra, de én is kerestem és megtaláltam. Hátha rajtam kívül is keresi még valaki és itt előbb köt ki mint más válasznál ezért íme:

-Nyílt

-vízpart

-jelleghatár

-beépítettség

-Zárt

-barlang

-odú

-beltér

-Függő

-növényállomány

2017. jan. 14. 12:52
 7/7 anonim válasza:
a nagybetűsök nagyobb kategóriák
2017. jan. 14. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!