Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi a megoldás? (Kérdésed túl...

Mi a megoldás? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Csöves kukorica tömege a rajta levő szemek tömegének 30%-át teszi ki. Mennyibe kerül 100 kg morzsolt kukorica, ha a csöves kukoricából ugyanennyi 3000ft-ba kerül és a csutka értékét nem vesszük figyelembe?
2010. dec. 14. 20:49
 1/10 anonim ***** válasza:
47%

A megoldás az, ha leülsz, és megoldod a házifeladatot...

Segítség kérés nem úgy néz ki, hogy "mi a megoldás?" És, ha majd dolgozatnál kapsz egy ilyen feladatot, akkor megkéred a tanárt, hogy oldja meg?...

2010. dec. 14. 20:57
 2/10 A kérdező kommentje:

ejnye... ez nem házi feladat te butus :)

dolgozatban egészen biztos, hogy ilyet már nem kapok

2010. dec. 14. 21:00
 3/10 anonim válasza:
4285? Szerintem ez nem házi :/ de ha nem tudod megoldani a feladatot akkor miért írsz? Valószínűleg azért tette fel h válaszokat kapjon ne kritikát..
2010. dec. 14. 21:57
 4/10 anonim ***** válasza:

hát igen ez jó közelítéssel:

abs((e^(pi*i)-1)(214,2953578)*(e^pi-pi))/2

amúgy meg komolyra fordítva a szót

70% 3000

100% ~4285.7

2010. dec. 14. 22:07
 5/10 anonim ***** válasza:

"ejnye... ez nem házi feladat te butus :) "

Ilyet nem mondanék a helyedben Sir Butchernek... ki tudja, mennyivelidősebb-tapasztaltabb nálad, szerintem sokkal. Te kis butus.

2010. dec. 15. 08:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Amúgy 10.000 a megoldás, de azt nem mondom el, miért. Ez nem a házifeladatmegoldó része az oldalnak. És igaza van a mészárosnak, és az meg nem érdekel, hogy a kérdező mit akar, ha nem képes az oldalt normálisan használni.
2010. dec. 15. 08:27
 7/10 anonim válasza:
És azt te honnan veszed h nem idősebb mint Butcher? és ki mondta bárkinek is hogy ez házi feladat? :S szerintem sehol nem látszik h oda lenne írva h az vagy bármi is... Nem lehet csak ugy kérdéseket feltenni ?:S Nem ezért van az oldal? És szerintem még a Tudomány témakörbe is belefér... mert ez afféle matematikai feladat a 10.000-t pedig nem értem :S miért lenne annyi..
2010. dec. 15. 16:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért remélem látod, hogy ez összefügg. Mármint hogy nem látod, miért 10k és hogy véded a kérdezőt, aki házifeladatot akar velünk megoldatni. Ezek után igazán visszavehetnél és elfogadhatnád amit a nálad okosabbak mondanak.
2010. dec. 15. 20:43
 9/10 anonim válasza:
Ha oda lenne írva akkor elfogadnám hogy házifeladatot akar megoldatni veletek és akkor nem is pártoltam volna a kérdezőt ha így lett volna.. de nincs oda írva ez csak egy egyszerű kérdés.. és te honnan is tudod hogy okosabb vagy nálam ? vagy mi?
2010. dec. 15. 21:04
 10/10 anonim válasza:

"Csöves kukorica tömege a rajta levő szemek tömegének 30%-át teszi ki. Mennyibe kerül 100 kg morzsolt kukorica, ha a csöves kukoricából ugyanennyi 3000ft-ba kerül és a csutka értékét nem vesszük figyelembe?"

Már kérdés feltevése is hibás!!!

Ha a csöves kukorica csutkával együtt a szemek 30%-át teszi ki, akkor azt kell venni, hiszen ez azt jelenti, hogy ha lemorzsolom, akkor 3,33-szorosra nő a tömege.

Talán azt kellett volna írni, hogy 1kg csöves kukoricából mennyi morzsolt lesz, vagy azt, hogy 1 kg morzsolt kukorica csővel együtt milyen súlyú!!

Másrészt úgy is lehet értelmezni a kérdést, hogy a csöves kukoricán 30%súlyú szem van, akkor viszont 1 kg csöves kukorica 30Ft, viszont morzsolva ugyanez 100FT, tehát nagyon drága.

2013. jan. 4. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!