Mi a megoldás? (tudom, rövid a kérdés)
A barátom rosszul hall koraszülöttsége miatt. Ezért ugye hangosabban nézünk mindent a tv-ben. A filmeket feliratozni szokta, de ami a tv-ben megy, ahhoz nem mindegyikhez van.
Mivel én azt szoktam meg, hogy max 10-esen van a hangerőszabályzó, nekem ez nagyon nagyon hangos. Késő este csak 1-2 -esen van a hangerő, mielőtt kikapcsolom, elég jó a hallásom. Mi erre a megoldás? Azért híradót meg 1-2 műsort ő is szeretne megnézni. Tudom, hogy a híradóhoz van felirat, de nem minden műsorhoz.
Amúgy, ha találkozik vele valaki, nem lehet megmondani, hogy rosszul hall. Inkább a magasabb hangokat nem hallja, (autóriasztó, mikrohullámú sütő csengője stb, halk beszéd).
Én pontosan úgy vagyok a hallással mint a párod.Én nálam sem mondják meg hogy rosszul hallok(szintén születési hiba)
én is a magas hangokat nem hallom meg.PL: sziszegés,suttogás,halk csengő,vagy halk sípolás..a "sz,és "C" hangokat sem hallom meg..(imán rálépnék egy csörgőkígyóra,mert nem hallanám meg sem a sziszegését,sem a csörgését)
Nálunk is a tévénél az volt a gond,hogy a család normális hangú tévénél tökéletesen hallanak,de én már nem.Én ezért vettem egy nagyon jó fülhallgatót amit a tévébe be lehet dugni,én azzal hallgatom a tévét.Így a tévé mehet nagyon halkan is,és a fülhallgatómon lehet szabályozni a hangerősséget. Így mindenki jól jár.Én is mert hallom,a családom is mert ők nekik jó a halk tévé is.
Egyébként érdekesség az,hogy a basszus hangoktól (PL: amikor dübörög a zene,vagy a motorok hangjától) kimondottan fája fülem..Számomra ezek a mély hangok iszonyatosan hangosak..
ma 12:07 avygok
Lehet kapni vezeték nélküli fülhallgatót is..Az is jó
köszönöm,hogy válaszoltok! A vezeték nélküli fülhallgatót hol lehet venni? Az érdekelne. Tudja különben,hogy nekem hangos, meg mindig mondja is, hogy ne vegyem olyan hangosra, meg hogy ő már megszokta, hogy nem hallja. De ez sem megoldás, mert akkor kimarad a feléből...
Az a fülhallgató jó lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!