Hogy lehet hibernálni pl 1 hörcsögöt?
értitek:D mint a filmekben hogy léefagyasztonak 1 embert és aztan 100év mulva felébred ez lehetséges? ha igen mondjuk 1 hörcsöggel hogy lehetne megcsinálni simán lefagyasztod megdöglik tudom csak ugy érdekeségből:D
csak értelmes válaszokat köszönöm:)
Hörcsögöt ugyanúgy lehetne hibernálni mint embert: előtte kezelni kell valamivel.
Láttam ilyet a national geographicon vagy valahol, hogy pl van olyan béka, ami szétfagy, azaz hibernálódik, aztán kiolvad. Ezt az ember és a hörcsög nem tudja meg: a fagyott testnedvek szétszabdalják a sejteket, magyarul szíjjeltépődsz, amikor lefagysz. :P
De! Az a béka, az valahogy úgy nyomja, hogy ügyesen fagy le, mert lefagy, de a jégkristályok nagyon nagyon kicsik, és nem vágják szét a béka sejtjeit. Úgyhogy kéne valami gén, vagy anyag vagy nemtudom ettől a békától, hogy a mi vérünk is így faggyon le, és ne vájja szét a szívet meg az agyat. meg a hörinek is kéne ilyen.
Egyébként meg, valszeg ha ma simán lefagyasztanak, hogy majd a jövőben hátha kiolvasztanak és kigyógyítanak a betegségeidből meg az öregségből, akkor a jövőben a zistennek se fognak tudni kifagyasztani, mert a kár már megtörtént: szétkristályosodott meg tépődött a szíved meg az agyad. Max pizzafeltétnek olvasztanak majd ki a kannibálok.
Kérdező!
Játszottál a Day of the Tentacle-lel? XD
Abban volt, h lehibernáltad a hörcsögöt a jégszekrényben és 200 évvel később elő kellett venni és betenni a szupermodern mikróba XD
kösz mindenkinek:D
am nincs hörcsögöm csak kiváncsiságbólkérdeztem hogy ezt hogyan lehetne véghezvinni:)
aha:D énis valami inekció félreségre gondoltam az elején
de ha jól értem lehetne ugyis h beteszuk a hörcsögöt élve 1 olyan kamrába ahol mitudom én -300C° van(ha nincs ilyen akk -200:D) és ugyis lehetne?:D
Van valami anyag elvileg, amit lefagyasztás előtt be kell adni az élőlénynek, különben a testében megfagyó vér szétfeszíteni az ereket.
Valami pszichológust lefagyasztottak már (több másik emberrel együtt), szerintem ha rákeresel, neten fent lesznek a cikkek amik erről szólnak.
Kiolvasztani viszont még mindig nem tudják őket, szóval ez így annyira mégsem jó buli.
Tehát a kérdésedre válaszolva: le lehet végülis, ha megvannak az eszközeid hozzá, csak felesleges, ha nem tudod kiolvasztani.
a hibernálás néhány percig emlősökön is működik, pl.víz alá szorult gyermek nem fullad meg 3 perc alatt a miatt, hanem a szervezet funkcióinak lelassulása(és nem teljes leállása)okán akár 10-15 percig is újraéleszthető maradt.
Erről -ha jól tudom- volt egy tudományos cikk egy véletlen baleset kapcsán egy gyermekgyógyászati szaklapban a 70-es években.(ugyanezt persze felnőtt nem bírta volna ki)
köszönöm na majd holnap megnézem azt a cikket :D
ja és bocs most eset le csak hogy mit irtatokxD hogy mikor a vér megfagy a térfogata megnő és ezétr fesziti szét az ereket:D
amit utob irtam vegyétek semminek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!