Ha mondjuk véletlenül levágnám a középső ujjamat akkor mit kéne kezdjek vele?
Szárazjég közé tenni, vagy ha ez nincs, akkor steril zacskóba, és úgy jég közé. Nem szabad, hogy fertőződjön, és ha hidegen van, akkor lassabban indul meg a szövetek végleges károsodása is.
Melegbe nem szabad tenni, tartani, mert bomlásnak indul, természetesen.
Én semmiképpen nem tenném szárazjég közé, mert bőrrel érintkezve hidegégést okoz.
"Ne próbálja a levágott darabot közvetlenül jégre helyezve tartósítani! Helyette csomagolja nedves gézbe, tegye azt vízálló zacskóba, és a zacskót helyezze jégre. Mivel a sérültet műteni fogják, a legjobb, ha üres gyomorral megy a kórházba. A sérült területre tegyen jeget, és fedje tiszta, száraz kötéssel."
Köszönöm a válaszokat.
Amúgy onnan jutott eszembe hogy a Cleveland Show-ban az egyiknek véletlenül levágták az ujját és azt mondták neki hogy dugja a seggébe hogy tartsa a testhőmérsékletét XD
Azt gondoltam hogyha levágnám nem kell a seggembe dugnom de azt nem tudtam hogy hidegbe kell tenni vagy melegbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!