D-aminosav miért nincs a fehérjékben? Még véletlenül sincs? Mesterségesen előállíthatók? Ha igen, mi van, ha valaki azt eszik?
"Miért nem bontja le a szervezet soha az aminosavakat? Ezek szerint ha valaki csak fehérjét eszik, azaz aminosavakat, akkor meghal, mert nem jut energiához?"
Nem arra voltal-e kivancsi, hogy a D aminosavakat miert nem bontja le a szervezet? Mert igy egyertelmuen nem igaz a kerdes. Az elozo valszolo helyesen irta. (Amugy mindenki meghal) Problema a sok nitrogentartalmu bomlastermek, aminek a felhalmozodasa koszvenyt okoz, es egyeb nyavajak is elofordulhatnak.
A D aminosavakbol felepulo feherjet azert nem tudjuk emeszteni, mert az enzimeink nem arra vannak dizajnolva. a hasitando peptid kotes nem fer oda az aktiv helyhez. Ezt valahogy ugy kell elkepzelni, mint a sofort, aki jobboldalon tud vezetni, de ha elmegy angliaba, akkor nem. Minmalis kulonbseg, de az enzimeink nem valami jol alkalmazkodnak. (mondjuk nincs is miert...)
Amugy kemiailag ugyan olyanok, tudunk mestersegesen szintetizalni D-aminosavakbol peptideket minden gond nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!