Fürdeni akartam (nem beleülni a kádba, csak állva zuhanyozni), a mosógép ment (a kádba folyik le a víz a gépből) és nem engedték hogy zuhanyozzak mert hogy meg ráz az áram. Most ez komolyan igaz?
Figyelt kérdés
Mert sztem hülyeség ...2009. jan. 10. 20:18
11/15 anonim válasza:
Nekünk is a kádba folyik és szoktam olyankor is zuhanyozni, az ég világon semmi baj nem lehet tőle.
12/15 anonim válasza:
Nem azért, hogy beszóljak, de mért tusoltok akkor, amikor épp cseréli a vizet? Vam gusztusotok abban a vizben állni? Nem értelek titeket. Én azért is megvárnám, hogy lefollyon a viz, mert gusztustalan, és mert biztonságosabb is..
13/15 anonim válasza:
Nem a hiányos földelés miatt rázna meg!
Azért rázna,mert a gépben nem megfelelő,elöregedett a szigetelés.Ilyen esetben meg kell mérni a gép "átütési szilárdságát".
A másik dolog az FI-relé!Ez nulla(N)szakadás és a föld felé folyó áram esetén kapcsolódik le.
Nagyon fontos az értéke is,ami általában egy átlagos lakásban:30mA!
Valamint ügyelni kell a megfelelő bekötésre is!
Tesztelni is lehet!A Nulla(N-kék) és Föld(PE-sárga-zöld) vezető közé kell rakni egy rövidzárat(egy darab vezeték,ami szigetelt,csak a végein,amit bedugsz,ott csupasz).Ilyenkor a FI-relé lekapcsol!
15/15 anonim válasza:
Az utolsónak! Ha jó a védőföldelés, és van, és jó az egyenpotenciál hálózat, magyarul a központi védővezetővel össze van kötve a fém vízcső, semmi baj nem lehet! Ha ráz a gép, vagy a vízcső, ott baj van.A mosógép külső burkolata még műszaki hiba miatt sem kerülhet feszültség alá!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!