Fürdeni akartam (nem beleülni a kádba, csak állva zuhanyozni), a mosógép ment (a kádba folyik le a víz a gépből) és nem engedték hogy zuhanyozzak mert hogy meg ráz az áram. Most ez komolyan igaz?
ÚÚÚ igen sajnos ez igaz én is jártam már így... nem túl kellemes érzés :S
Szóval hamegy a gép jobb nem tusolni vagy csak Óvtosan
Tilos olyankor zuhanyozni, mert a mosogep arammal mukodik, es a viz es az aram utest okoz, ami halalos!!!
Nem hulyeseg, jo hogy nem engedtek meg. Es mennyi idos vagy amugy?
Ajjajjj. Én a helyetekben hívnék gyorsan villanyszerelőt, mert ha ráz a víz az kapásból három hibát jelent:
Nincs meg az ingatlanban az egyenlő potenciálra hozás, ez pedig komolyabb gondot is eredményezhet.
Elégtelen az ingatlan földelése, vagy egyáltalán nincs is. Ez érintésvédelmi szempontból nem előnyös. Sőt kifejezetten előnytelen.
Nincs a bemenő vezetékre érintésvédelmi relé szerelve. Ez pedig áramütés kockázatával járhat.
Ezek a dolgok olyanok, mint a biztonsági öv. Lehet "elsinkófálni" őket, hiszen nem lesz semmi gond, ha nincs meg az egyenpotenciálú hálózat, ha nincs földelve a rendszer vagy ha nincs FI-relé. Attól még áram van. Csak sajnos akkor is, ha te hozzáérsz a vezetékhez, vagy tusolsz...
Engem is rázott már meg "csapvíz". Igaz az húsz éve volt, amikor még a földelés csak a gazdagok privilégiuma volt :), és szivattyú nyomta a hirdoforba a vizet a kútból. Na amikor ment a szivattyú, akkor rázott a víz. :)
Te jó ég...ez oltári nagy baromság...mármint, ha rendesen földelve van, akkor ez elő sem fordulhat....én 21 vagyok, de otthon régen, amikor még nekünk is a kádba folyt a víz, rengetegszer zuhanyoztam így, és még élek...persze előfordulhat,de szerintem ez olyan ritka...ha megoldható, akkor vezessétek egyből az átfolyóba...
Egyébként én olyat hallottam, hogy a bojler lett zárlatos, és ahogy fürdött a lány, a kádban, meg is halt szegény.....
Visszatérve az eredeti témához...ezen szerintem ne izgulj...tusolj nyugodtan
Bármennyire "oltári nagy baromság", ha az egész ingatlan megfelelő védőfölddel ellátott egyenpotenciálú hálózat és a érintésvédelmi relével ellátott, akkor az áramütés esélye mondhatni hogy egyenlő a nullával. Ahhoz, hogy ott megrázzon az áram, legalább az kell, hogy nagyon akarjad.
Szintén, ha a vízmelegítő megfelelően bekötött, és kellően földelt, biztosított, akkor ott is igencsak "akarni kell" az áramütést.
De hallottunk már olyat is, hogy a számítógép háza ráz... :) Ki lehet próbálni. Akit "simogat" a félfázis, ami a házra visszatér, az sürgősen nézesse át a földelést, esetleg dugja a PC-t földelt konnektorba :)
mennyi hüje válasz jött i tt nem szabadna ráznia sehol semminek ha jo az érintésvédelem a házban de ha 1000 éves házban lax akkor vigyázz mert sok bunko villanyszerelő van aki nem ért a szakmához
de ha vaan FI relétek és jol van bekötve akkor nem ráz nagyot ha baj van deeee ha jo a földelés amit te ugy se tudsz kimérni akkorrr nem sok bajnak kellene lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!