Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi lenne, ha az idő is három...

Mi lenne, ha az idő is három dimenziós lenne, mint a tér?

Figyelt kérdés
okt. 24. 21:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan fizikai felvetések, amelyek abból indulnak ki, hogy az idő többdimenziós lehet. Pl. Itzhak Bars két idődimenziós fizikai elméletet dolgozott ki. Az ilyen elméletek matematikai konstrukcióként műküdőképesek lehetnek, de senki nem tudja, hogy milyen lenne több idődimenziós világban élni. Az általunk ismert kauzalitás bizonyára nem létezne. Max Tegmark - aki szintén foglakozott ezzel a kérdéssel - azt állította, hogy több idődimeziós Univerzumban nem fejlődhet ki az élet, ezért szükségszerű, hogy mi egy olyan Világegyetemben létezünk, amelynek egy idődimenziója van.

L.: [link]

okt. 24. 22:13
 2/5 anonim ***** válasza:
33%

U. Xorter szelleme kísért...

🤔

Hát persze, hisz Halloween mindjárt itt van!

🦇😆☠️

okt. 24. 23:29
 3/5 anonim ***** válasza:
28%
Könnyen lehet, hogy a relativitáselméletből adódó időparadoxonokra egy ilyen időmodell nyújtja a továbblépés lehetőségét!
okt. 24. 23:33
 4/5 anonim ***** válasza:
31%
Minden elmélettel kapcsolatban az a probléma, hogy a világegyetem olyan nagy, hogy azt ellenőrizni, hogy mindenhol ugyanaz történik-e szinte lehetetlen. Elképzelhető, hogy létezik a világegyetemben olyan hely, ahol a több térdimenzió megvalósul.
okt. 25. 08:22
 5/5 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Egyébként vicces, mert mostanában nekem is eszembejutott ezzel kapcsolatban pár dolog, most épp olyan matekkal próbálok játszadozni, ahol az idő mindig 90fokot zár be a térrel, minden körülmények között (ezt a kikötést használom a modellemben) aztán meglátjuk hova lyukadunk ki.

A magasabb dimenziókat egyelőre azért vetem el magamban, mert akkor lennie kéne random eseményeknek a magasabb dimenzióba, ami néha átköszön hozzánk, pl.: egy random bolygó megjelenik egy pillanatra (bekavar a gravitációs mezőbe) oszt tovább is áll. Nos ilyenekről én nem tudok.

okt. 25. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!