Koromszag mennyire ártalmas az egészségre?
Még nem fűtöttem be, de egy kicsit fázok.
Gyűjtöttem be vaslábosba köveket, csináltam alá talpakat hogy megálljon, raktam alá egy olajmécsest és meggyújtottam.
Nagy a láng, szépen melegszik, de ahogy érintkezik az aljával erősen kormolja azon a ponton.
Erős koromszag érződik, de nem füstöl.
Az a kérdésem hogy a koromszag mennyire ártalmas az egészségre?
Egyes házaknál úgy tudom hogy érződik a koromszag, arra lennék kíváncsi hogy mennyire mérgező vagy halálos?
Az lenne a legjobb, ha valaki olyan írna aki ért is hozzá.
Amúgy a vas jó hővezető, a kövek is át tudják venni és tudják sugározni.
Régi 20. század eleji technika, egy megoldás arra ha valaki fázott.
"vasedény és kövek nélkül többre mennék?"
Pontosan!
Olyan kis teljesítménye van a lángodnak, hogy úgysem fogja befűteni a szobát.
De ha mér köveket is használsz, meg kormoz (tehát nem jó az égés), akkor az még csökkenti a teljesítményt is.
Satorban azert jo koveket melegiteni, mert a satorban ha kikapcsolod a hokozlot (mecses, futotest, akarmi), akkor 15 perc mulva mar hideg van benn, mert nincs ami eltarolja a hot. Kovekkel sem lesz melegebb bent, csak azt a kis meleget meg nehany oran at kisugarozza a ko. Cserebe joval tovabb tart felfuteni a satrat kovekkel, mint kovek nelkul, mert sokaig a kovek nyelik el a hot, nem a sator levegoje.
A rozsdamentes es nem rozsdamentes acel kozott nincs lenyegi kulonbseg hovezetes/hoszigeteles szempontjabol.
A kövek azért jobbak, mert a láng hője jórészt felfelé megy, a plafon környékét fűti, a kő meg minden irányban sugároz.
De a kormos égés akkor sem hatékony.
De a legnagyobb hőkapacitása még mindig a víznek van.
Melegvizes palack a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!