Koromszag mennyire ártalmas az egészségre?
Még nem fűtöttem be, de egy kicsit fázok.
Gyűjtöttem be vaslábosba köveket, csináltam alá talpakat hogy megálljon, raktam alá egy olajmécsest és meggyújtottam.
Nagy a láng, szépen melegszik, de ahogy érintkezik az aljával erősen kormolja azon a ponton.
Erős koromszag érződik, de nem füstöl.
Az a kérdésem hogy a koromszag mennyire ártalmas az egészségre?
Egyes házaknál úgy tudom hogy érződik a koromszag, arra lennék kíváncsi hogy mennyire mérgező vagy halálos?
Az lenne a legjobb, ha valaki olyan írna aki ért is hozzá.
Amúgy a vas jó hővezető, a kövek is át tudják venni és tudják sugározni.
Régi 20. század eleji technika, egy megoldás arra ha valaki fázott.
Állítottam a magasságon. Már nem érintkezik az aljával a láng, attól kormolt.
Hát elvileg a felforrósodott vas és a kövek leadják a hőt mint a fűtőtest esetében.
Amúgy természetjáró is mutatta ezt a technikát erdőben, sátrazásnál, ott sikerült legalább +10 fokot kitermelni beltérben.
"A korom lehet hogy mérgező, a korom szag ilyen mértékben nem hiszem."
A láng normálra volt beállítva, ha nagyon nagy akkor szokott füstölni, kormolni.
Szóval a láng mérete nem lehet.
Az volt a baj hogy közvetlenül érintkezett a lábos aljával és mivel olajjal dolgozik, gondolom elkezdett kormolni.
Koromszag volt, nagyon büdös, kicsit be is szédültem, ez ihlette ezt a kérdést.
A félig elégett szénhidrogének szagát érzed, melyek eléggé károsak az egészségre ahhoz, hogy kerüljük a belélegzésüket. Már nem az ókorban élünk, ezért kevés kivétellel már csak zárt égésterű készülékeket használunk. A koromképződés nem tűrhető.
Ezért szerezz be megfelelő tüzeléstechnikát és/vagy tanulj meg tisztán tüzelni!
Azért próbálom vassal (a zománcozott edények általában abból készülnek), mert a rozsdamentes acéllal már megjártam, ugyanis az nem vezeti, hanem tartja hőt.
Elég kicsi a tákolmány, lehet hogy egy 5 literes fazékkal kéne próbálkoznom és nagyobb tűzzel (minimum 2-3 láng).
Most kb. annyira érzem a meleget hogy mellé ülök, de a szobát nem fogja feljebb húzni.
Ne nézzetek furán rám, én ilyen kísérletező, minimalista alkat vagyok és nagyon élvezem! :)
Amúgy "vicces" hogy 1-2 hete még meg akartunk pusztulni a hőségtől! :)
4. Erre gondolsz?
"A szénhidrogén-mérgezés tünetei: károsodhat a vese, máj és a csontvelő is. Idegi panaszokat is okoz, romlik a koordinációs képesség, szédülés, álmosság, súlyos esetben pedig kóma léphet fel. A szívre is káros hatással van a mérgezés, megnagyobbodhat a szív, ritmuszavarokat, sőt akár szívmegállást is okozhat."
5. Akkor azt mondod hogy vasedény és kövek nélkül többre mennék?
Hogyan melegítsem fel a levegőt?
Lehet hogy valami zártabb tér kéne amiben jobban felmelegszik a levegő, de van rajta szellőző amin tud távozni a meleg levegő. Ventilálás szerintem szóba se jöhet.
Kedves kérdező - sértődés ne essék - de elmélkedéseidet elolvasva arra a meggyőződésre jutottam, hogy neked nem szabadna még gyufával és hasonlókkal játszanod - hisz a lakástűz egy nagyon kellemetlen ügy!
🤦
Tótiában valaki hónapokat élt úgy, hogy a szemétégetéshez egyáltalán nem használt semmiféle tüzeléstechnikát a lakásában:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!