Mit adott nektek a tudományos gondolkodás az életben - vagyis mi haszna van a természettudományos tantárgyaknak, ismeretterjesztő magazinoknak, TV csatornáknak?
Egyik ismerősöm az életében minden lehetőséget elszalasztott, mert amikor lépni kellett volna, azt mondta, megvárja Isten válaszát.
Ehhez képest én minden lehetőségnél racionálisan mérlegelek, hogy mit érdemes csinálni.
Nyilván én is hibázok, de jóval kisebb arányban döntök rosszul, mint az, aki valami Isteni jelre vár az ész érvek helyett...
Végre egy értelmes kérdés!
Nagyon régen voltam már általános iskolás. Középiskolában gyors- és gépírást tanultam, de eléggé elavult szakma lett.
Ilyen előadásokra járok minden hónap első hétfőjén, de nem köti le a figyelmemet. Régen a Mindentudás Egyetem nagyon jó volt. (2002.-2003.)
Az életet néhány dolog viszi előre:
ezek a TUDÁS (elsősorban), aztán a művészet és a szerelem.
Kb. képtelen lennék ebben a beteg társadalomban méltósággal túlélni. A tudásommal mindent megjavítok, ezért jut pénzem kajára is.
Elmebeteg katolikus családban nőttem fel, de mivel jó voltam biológiából, így mindig élvezettel rázhattam a faxom - hiába mondogatták, hogy azt csak a megtébolyult bűnös lelkek csinálják.
Nagyon hosszú lenne az a teljes lista, mely az átlagon felüli műveltség hétköznapi előnyeit venné sorra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!