Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A tudósok azért fogadták el...

A tudósok azért fogadták el későn, a 60-as években az Ősrobbanást, mert addigra már össze tudták egyeztetni a materialista/ateista eszmékkel?

Figyelt kérdés

Már a 20. század elején Lemaître számításai, a módosítatlan Einsten-egyenletek és Hubble megfigyelései alapján is nyilvánvaló volt, hogy a világ nem lehet statikus.

Egyszerűen nem igaz, hogy Penzias-ra és Wilson-ra kellett várni, amíg előjöttek a Háttérsugárzással (akik, ha jól tudom, nem is hittek az ősrobbanásban). A Háttérsugárzás már nem osztott, nem szorzott semmit. Kb. olyan, mint amikor 2004-ben megtalálták a Tiktaalk fosszíliáját: csak a hab volt a tortán, nem azzal lett igaz az evolúció.

Hawking ha jól emlékszem, arról ír, hogy a szovjet tudósoknak nem tetszett az ősrobbanás, mert az, hogy az univerzumnak kezdete van, vallásosan is értelmethető.

Na szóval, csak nem arról van szó, hogy Penzias és Wilson idejére a tudományos világ már össze tudta egyeztetni a modellt a materialista-ateista eszmékkel, ezért fogadta el?

szept. 9. 16:25
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Velem hiába vitázol, én agnosztikus vagyok. Nem ragaszkodom egy értelmes lényhez (teremtőhöz) de nem is zárom ki.

Jelenleg viszont, - ha racionálisan közelítem meg a témát -, azt látom valószínűbbnek, hogy az egész világ a semmiből bukkant elő, spontán módon.

szept. 11. 04:44
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem vitatkozom, csak a téves elképzeléseidet igazítom ki. Szerintem érdemes lenne elgondolkodnod rajta.

A másik: nem tudjuk megmondani, melyik a valószínűbb.

Ezen kívül: ha a világ a semmiből lett, akkor ez hogyan működik?

Hogyan lesz a semmiből valami, és minek a hatására, amikor ott tér, idő és anyag sincs?

szept. 11. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!