Melyik az a szakértő amelyik a sofőr jelölteket viszgáztatja?
Figyelt kérdés
Igazságügyi szakértőre gondolok. Melyik szakértőnek ez a kompetenciája birósági szakaszban?szept. 6. 11:44
1/9 anonim válasza:
Nem teljesen világos a kérdés. A PÁV-ra gondolsz, vagyis hogy ott ki vizsgáztat?
2/9 Telelő Teve válasza:
Hát hogy ha bírósági szakaszig jutott egy baleset az illető már valószínűleg nem sofőr jelölt, hanem börtön jelölt. Amúgy foglalkozásegészségügyi szakértőt szoktak kérni aki megállapítja, hogy egészséges volt-e a sofőr.
3/9 A kérdező kommentje:
#2 hagyd mar a hülyeseget, nem latod a kérdést?
Aki a vezetést teszteli!!! Az nem orvos. Es balesetről szó sincs
szept. 6. 23:19
4/9 Telelő Teve válasza:
Akkor hogy jön ide az igazságügyi szakértő meg a bíróság? Valami konteós lehetsz te - a jogosítvány szerzés a Belügyminisztérium alá tartozik, nem a bíróságok osztogatják.
5/9 A kérdező kommentje:
Maradj ki ebből.Ha nem tudod a választ nem kell irogatni. Ezt viszont megköszönném.
szept. 7. 19:38
6/9 Telelő Teve válasza:
Nem a választ nem tudom, hanem a kérdést. Jelen formájában értelmetlen. Úgy van felvéve, mint ha a kérdező szerint a bíróságok osztanák a jogosítványt. Mint ha lennének valami közlekdésügyi bírák vagy hasonló.
Ha jogosítványt akarsz szerezni akkor egyedül az oktatód meg egy közönséges vizsgabiztos van az autóban vizsga alatt.
Ha bajba kerültél akkor fognak igazságágyügyi szakértőt kirendelni, aki megvizsgálja az ügyed körülményeit olyan szempontból, amihez a jogászok nem értenek.
7/9 A kérdező kommentje:
Bingo, csak nem vagy olyan hülye mint ahogy elsőre irtad, de a választ mégsem tudod. Menj már innen.
szept. 7. 22:54
9/9 A kérdező kommentje:
A jogosítványt nem a bíróság adja. De ha valakinek van problémája EZZEL kapcsolatban (ami sokrétű lehet) akkor a bírósághoz kell hogy forduljon, ott visztont igazságügyi szakértő az aki a szakkérdésben pártatlanul tud véleményt adni. Nem egészségügyi probléma miatti baleset, mert azt orvosszakértőhöz tartozik. Nem gépjármű hiba mert az műszaki szakértőhöz tartozik. Maga a gyakorlati vizsgáról van szó, tehát kreszről sem. Ezt is irtam. Azt pedig a közlekedési igazságügyi szakértő kompenetenciája. Ezt találtam. Ezt pedig azért írom meg ha legközelebb valakinek szügsége lenne ilyesmire. Valakinek kreszből orvosiból és gyakorlatból kell megfelelnie. Meg van elsősegély is. Nekem gyakorlati oldalon volt problémám ezért fordultam a bírósághoz. Hogy az egész történetet leírjam az teljesen értelmetlen. A PÁV ot szerintem csak különleges járműveknél végzik. Mentő, tűzoltó, rendörség, daru, meg ilyenek. Úrvezetőnek ez nem kell.
szept. 8. 13:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!