Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy tanuljam meg a periodusos...

Hogy tanuljam meg a periodusos rencert? (kotelezo megtanulnom)

Figyelt kérdés
aug. 24. 13:55
1 2
 1/11 A nagy Levin ***** válasza:
87%

Rencert? Sehogy.

Amúgy is, mit jelent, hogy meg kell tanulnod a periódusos rendszert? A vegyjeleket? Vagy rendszámokkal együtt? Vagy hogy? És miért kötelező?

aug. 24. 14:07
 2/11 Zcom09 ***** válasza:
87%
Mármint bekell magolnod az egésszet, vagy mitértesz az alatt hogy megtanulni a periódusos rendszert?
aug. 24. 14:43
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Helyesirasi szotarral.
aug. 24. 15:28
 4/11 anonim ***** válasza:
Na oszt neked mégis miért lenne kötelező, mikor még felsőoktatásban sem kötelező?
aug. 24. 16:47
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is volt egy ilyen dilis tanarunk a gimiben. Bár akkor nagyon idegesítő volt, de később nem kérte szigorúan számon ezt a dolgot.

Amúgy csak nagyjából érdemes bebiflázni a fontosabb csoportokat, hogy például ne a nemesgázok között keressük a magnéziumot, a szenet pedig a vas helyén...

aug. 24. 17:02
 6/11 anonim ***** válasza:

> „Na oszt neked mégis miért lenne kötelező, mikor még felsőoktatásban sem kötelező?”

Azon kívül, hogy (egy aránylag kemény) memóriagyakorlat, olyan értelmét tudom elképzelni, mint amit a 17:02-es is pedzeget, hogy ha egyszer nagyjából megtanulja, akkor utána már felismeri, ha egy elem nevét hallja (szókincs). Akár a verstanulásnál, de ugye annak az értelmét is szokás vitatni. Ha tényleg nem kérik számon túl szigorúan, akkor szerintem nincs gond egy ilyen feladattal.

Én egyébként tudományos mesterdiploma után kaptam magam azon, hogy az első 6 periódus elemeinek bőven több, mint a felével volt már dolgom, és nagyjából utánuk nézegettem, hogy hol vannak, és akkor elhatároztam, hogy megtanulom a maradékot, és így néhány nap alatt különösebb erőfeszítés nélkül sikerült is bebifláznom az egészet (ugye a 7. periódus azért nem nehéz, mert ott meg főleg tudósokról vannak elnevezve, ráadásul nagyjából olyan sorrendben, ahogy ezek az emberek a tanmenetben is előjönnek).

Szóval azt tanácsolnám a kérdezőnek, hogy ha meg akarja őket tanulni, akkor foglalkozzon különféle anyagokkal egy bő 5-6-8 évet, és utána már szinte magától megy majd.

aug. 24. 17:30
 7/11 Justinianus ***** válasza:
87%
Ha a "rend" szót eddig nem sikerült, akkor sehogy nem fogod.
aug. 24. 18:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Kezdd a hidrogénnel...
aug. 24. 21:15
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
pótvizsgára, jövő hétre?
aug. 24. 23:09
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

általában tartozik egy követelményrendszer az adott szinthez, hogy mit kell tudni róla

elég sok mindent lehet róla tudni, oszlopokat sorokat keresztbe hosszába átlósan jellemezni a tulajdonságokat

középiskolásként én mindent tudni akartam róla, d csoportot, f csoportot

de egyébként nem kell tudni, azt kell tudni, ami a követelményben van

aug. 24. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!