Hogy tanuljak angolt?
Szia!
Én úgy csinéltam hogy leírtam nagy betűkkel egy a/4 -es lapra a szópárokat és kiragasztottam a szobám és a lakás különböző pontjaira.
Lehet első hallásra nagy hülyeségnak tűnik de hatásos. xD
És persze nézhetsz feliratos filmeket abból is sokat lehet tanulni.
Rem segítettem egy kicsit.
én sose tanultam a szavakat, megragadt hallás után.
de én sok zenét hallgatok, és kíváncsi vagyok a jelentésükre megkeresem és utána már megjegyzem. dolgozat íráskor is így csinálom hogy eszembe jut a szöveg
esetleg még sok film nézéssel..
Gyűjtsd ki a szavakat egy füzetbe, aztán próbáld kis csoportonként megtanulni. Mondogasd párszor őket, nem baj, ha nem ragad meg. De ha napi 3-4-5x 10 percet rászánsz, hogy egy "szócsomagot" tanulgass, akkor az alatt annyiszor elismételsz egy szót, hogy nagy eséllyel megmarad. Másnap a követkető 10-15 szót tanulgasd, de előtte nézd meg, hogy a tegnapiból mennyit tudsz. Ha maradt ki szó, dedd azt is az aznapi listára.
Másik módszer, ha mindenre ráragasztod a nevét. Pl a tollra, hogy pen, stb... Mikor kézbe veszed a tárgyakat, akaratlanul is elolvasod, így egy idő után rögzül. persze ez csak tárgyaknál jó... :S
Még ha van időd, olvashatsz angol tötréneteket is, szótárral. Ha egy szót már 80x nézel meg szótárban, csak megjegyzed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!