Só, bors, édeskömény, gyömbér?
Figyelt kérdés
A cserekereskedelem működésével párhuzamosan, a fémpénz megjelenése előtt különféle (réz- és bronz-) öntvényeket használtak fizetőeszközként. Feljegyzések tanúskodnak arról, hogy a Krisztus korát megelőző (és az azt követő) évszázadokban a fűszer volt a legelterjedtebb „árupénz”. Állítólag a hun uralkodó, Attila is fűszerben kérte 452-ben Róma városának váltságdíját (e fűszer egy évezreddel később a nagy földrajzi felfedezések során is fontos szerepet játszott).
Melyik ez a fűszer?
2010. okt. 30. 18:49
31/40 A kérdező kommentje:
Németből szintén,de ott azért jobb a helyzet :S (tavaly kitöltöttem egy angol bónuszt) Engem igazából az zavar,hogy olyanokat kérdeznek,amit még a netről sem lehet megtalálni,ilyen tudományos dolgok.Tavaly például nektek tele volt Einsteines meg matematikai kérdéssel :S A németen jobb a helyzet,tőlünk mindenféle német hagyományt kérdezgetnek,amiknek van ezerféle változatuk,csak éppen azt nem lehet megtalálni,ami tényleg kéne.
2011. jan. 6. 18:44
32/40 anonim válasza:
Huhh, értem :S
Hát, majd írunk panaszlevelet a mozaiknak :D Nem vesszük többet a könyveiket!! :D
33/40 A kérdező kommentje:
Indítsunk felkelést!XD (úgy is utálom,hogy bioszból annyi hülyeséget kell megtanulnunk.Tudod,nagyon szigorú tanárunk van)
2011. jan. 8. 19:31
34/40 anonim válasza:
Jaja! XD
A biosz nekem sem a kedvencem, főleg a barom osztálytársaim miatt, meg a nyolcadikos biológia tananyagai, illetve gyönyörű ábrái miatt... XD
35/40 A kérdező kommentje:
Tüntessünk :D
2011. jan. 27. 18:41
36/40 A kérdező kommentje:
Milyen ábrák?:D
2011. jan. 27. 18:42
37/40 A kérdező kommentje:
Mi most vesszük hamarosan a rendszertant,de mondjuk én még csak hetedikes vagyok.
2011. jan. 27. 18:42
39/40 A kérdező kommentje:
Mindent értek xD
2011. jan. 30. 14:19
40/40 A kérdező kommentje:
Nekem jövőre 10-es bioszkönyvem lesz(hetedikes vagyok),így a ¸¸csodálatos˝ábrák nekem kimaradnak xD
2011. febr. 22. 10:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!