Só, bors, édeskömény, gyömbér?
A cserekereskedelem működésével párhuzamosan, a fémpénz megjelenése előtt különféle (réz- és bronz-) öntvényeket használtak fizetőeszközként. Feljegyzések tanúskodnak arról, hogy a Krisztus korát megelőző (és az azt követő) évszázadokban a fűszer volt a legelterjedtebb „árupénz”. Állítólag a hun uralkodó, Attila is fűszerben kérte 452-ben Róma városának váltságdíját (e fűszer egy évezreddel később a nagy földrajzi felfedezések során is fontos szerepet játszott).
Melyik ez a fűszer?
:S
Nekem ilyen nem történt, egyszer volt olyan, hogy már beírtam mindet, puff, áramszünet, és oda mind... Na mindegy. Én első úgysem leszek :)
Amúgy, még azt sem tudom, fiú, lány? :D
Én 14/L.
Hú, grat a témazáróhoz :)
Hát, azért gondolom hogy úgysem leszek első, mert hát, gondolom elég sokan játszanak, és már alapból lett négy hibám, a mostani fordulóhoz még hozzá sem kezdtem.
Amúgy valószínűleg megint a töri-irodalmat választom. Ott nem nehezek a feladatok, csak sokat kell utána keresgélni.
Szia, ne haragudj, hogy nem válaszoltam :)
Persze, ha sikerül újra elérnem, akkor persze.
Amúgy, most már tényleg nem leszek első :D Rosszul emlékeztem a 2. forduló leadására, és mikor nyugiban felmegyek, hogy na, essünk túl rajta, ott van, hogy 3. forduló, leadási határidő jan. 9, én meg majd szívbajt kaptam :D
Hát igen :)
Sajnos nem értem el a 70 százalékot sem, a felét nem értettem, betippeltem, de azért, ha bemásolod a feladatokat, segítek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!