Lehetséges rossz időben születni?
Úgy értem hogy néha úgy érzem rosszkor születtem.Sokkal hamarabb kellett volna,szívesebben éltem volna akkor.Tudom nem kívánságműsor,és minden kornak megvan a nehézsége.
De a mostani lassan elviselhetetlen lesz számomra.Lélekben mintha 60-70 éves lennék
Nem.
Fogalmad sem lehet arról, milyen lett volna más időben élni: egy kivonatolt ismereted lehet más korokról, ráadásul több évtizednyi időszakról van szó.
Mivel nem tudod, milyen volt ezelött X évvel, meg milyen lesz ezután Y évvel, ezért semmi fogalmad sincs az akkori realitásról.
Amiket olvasol/látsz, az semmivel sem volt jobb, mint ma, csak másabb.
Akkor lehet, hogy pár dolog volt, amit itt és most pozitívnak érzel, de ha ott lennél, nagyon mást élnél át, mint amit elképzelsz.
Egyetlen megoldás, hogy megkeresed a helyed a mai világban és úgy élsz, sokkal több elönye lesz, mint képzeld problémákon törni a fejed.
A hiba nem a születésed időpontja, hanem a szemléletmódod.
Azt gondolhatsz és mondhatsz amit akarsz, utazhatsz ahová akarsz, tanulhatsz amit akarsz, változtathatod a munkahelyedet, vállalkozhatsz, gyűjthetsz vagyont, árubőség van, azt veszel amit akarsz, van szabadidőd, lehet hobbid, olyan vallást gyakorolhatsz ami tetszik, szavazhatsz, beleszólhatsz a közügyekbe, alakíthatsz ki ismeretséget akár a világ másik felén élő emberekkel, van orvos, mentőszolgálat, gyógyszer, nyugdíjellátás, tűzoltóság. Ember még ilyen jó körülmények között még nem élt Európában, mint mi most.
Hidd el, ha te jobban szeretnél 1824-ben egy református csizmadia negyedik gyereke lenni a Hortobágyon, aki 17 évesen megházasodik aztán robotol naphosszat a puszta megélhetésért és a porfészek falujából ki sem teszi a lábát a napi teendők miatt, majd 40 évesen belehal a kolerába, a hiba a fejeden belül van.
"Úgy értem hogy néha úgy érzem rosszkor születtem.Sokkal hamarabb kellett volna,szívesebben éltem volna akkor."
Aki álmodozó típus, az más korban is más korokról álmodozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!