Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha egy ember valamilyen...

U. Xorter kérdése:

Ha egy ember valamilyen formában inverz módon látja a világot, hozzá tud szokni annyira, hogy így is álmodjon?

Figyelt kérdés

Inverz alatt több mindent is lehet érteni: pl. a) egy speciális szemüvegen keresztül negatívan látni a képet (az RGB színkód bináris inverze), b) hasonló szemüvegen keresztül vízszintesen/függőlegesen tükrözve a képet, c) minden filmet, zenét, amit csak lehet időben visszafele játszunk le, d) visszafele írni/beszélni, stb.

Bármilyen értelemben is vesszük az inverzet, igaz kell, hogy legyen: az inverz inverze önmaga.

Tehát a felvetés: ha valaki huzamosan, mondjuk heteken keresztül, 24/7-ben kiteszi magát ilyen "élményeknek", akkor adaptálódhat-e hozzá annyira, hogy el kezdjen hasonló inverz látványú álmokat álmodni. Én valószínűleg tartom, hogy igen.

És a kérdés: hogy ha így van, akkor egy álom-az-álomban ill. inverz-az-inverzben megtörténhet-e az, hogy az inverzek kioltják egymást, és "normális" elemek jelennek meg az álomban? Konkrétan: valaki heteken keresztül negatív szemüvegen keresztül látja a világot, a második héttől így is álmodik, aztán a harmadik héten hopp, lesz egy álom-az-álomban élménye, amiben a negatív negatívját látja, azaz normálisan jelennek meg a dolgok.

jún. 13. 21:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Például U. Xorter inverze Retrox. U lenne?
jún. 13. 23:05
 2/5 anonim ***** válasza:
47%

Bajban vagy U. Xorter, mert a "Tudat folyama" implantátumod teljesen szétzilálta a konceptuális gondolkodásodat!

Az embereknél is általában oldaltévesztés az előjele a súlyosabb pszichiátriai diagnózisoknak.

jún. 14. 06:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Nyilván, mert az álom a valóságból épít.

U. Xorter kérdései pedig nem arra valók, hogy szórakozzunk rajta (akkor a humorban lenne), hanem érdemes legalább pár másodperc gondolkodást rászánni.

jún. 14. 08:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, jól értelmezem-e a kérdést, mindenesetre az én álmaimban nincsenek színek (legalábbis nem tudatosulnak bennem), így számomra nincs értelme a kérdésnek.
jún. 14. 13:11
 5/5 anonim válasza:

Nem hiszem, azok a vakok akik valaha láttak, elvileg képpel, "látva" álmodnak, vagy fénnyel, színekkel. Ha jól tudom. Aki viszont vakként is született,ők hangokkal, ízekkel, érzetekkel.

Lehet,hogy álmodna egyszer-egyszer inverz jelenetet, vagy inverz képeket, a normalis álomban, de az inverz inverze elmélet szerintem már nem állja meg a helyét, hiszen van tudása a nem inverz világról, az lenne az alap-álom. Ha viszont úgy születne hogy már inverzen lát,amiatt úgy is álmodna, akkor viszont az inverz szemüveggel ő normálisan látna és néha beleálmodna a számunkra inverz álomba nem inverz képeket. :) hú, érdekes filozófia. Te mit toltál? :) :) :)

szept. 5. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!