Mennyit számít az életmód az ember testmagasságában?
pl. rengeteg stressz és szorongás ért tinikoromban, nem sportoltam, kajára sem figyeltem, alvásomra se stb. és így mondjuk elértem egy magasságot. De ha a fentiek közül minden más lett volna akkor 5-6 centivel mondjuk nagyobb lettem volna? Vagy csak 1-2 vel?
Igen a fenti dolgok mindegyike befolyásolja.
Nézd meg elöször, hogy milyen magasak a szüleid meg azok rokonai, annál lényegesen magasabb nem lehetsz.
Másrészt meg nem írtad, mennyi idös vagy és milyen magas, lehet, hoyg neked vannak irreális elképzeléseid.
Extrém esetben, ha koraszülött voltál, sokáig sok stressz ért, tartósan (éveken át) rosszul aludtál, minőségileg vagy általánosan éheztél, gyakran voltál beteg, gyakran voltak komolyabb sérüléseid, akkor simán kijöhet az 5-6 centi. Akár még több is, mert a szervezeted a növekedés helyett inkább azzal foglalkozik, hogy ne fordulj fel.
Realisztikusan 1-2 centi.
a stressz meg a szorongás nem szól bele,
inkább az, hogy mennyit állsz kint az esőn és mennyit vernek otthon..
komolyabban szólva inkább a táplálkozás, abból is hogy mennyi hormonkezelt húst, meg hasonlókat eszel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!