Milyen tudások, képességek kellenek ahhoz, hogy valaki megéljen a természetben?
Ez tetszeni fog.
https://www.youtube.com/channel/UCAL3JXZSzSm8AlZyD3nQdBA/vid..
Magyarországon ez kivitelezhetetlen egyrész azért mert nagyon sűrűn lakott tehát nem tudsz egyedül lenni, másrészt mert nagyon kevés az iható víz.
Ha az erdőben elkezdesz valamit építeni, akkor azért bazi nagy bírság jár.
Mielőtt remeteségre adod a fejed azt javaslom, hogy menj el mondjuk 3 napra sátorozni. Nagyon sok ilyen emberrel találkoztam, aztán amikor kimentünk az erdőbe akkor a legtöbb azonnal visszakozott mert csíp a csalán, csíp a bogár, ragad a testem az izzadtságtól, nyomja a vállam a hátizsák, nappal túl meleg van, éjszaka fázok stb stb stb.
Az első képességet még nem szerezted be: önismeret. Anélkül pedig belehalsz.
Olvasd el a Robinson című klasszikus könyvet. Ez az úriember ugyancsak találékony volt, meg szerencséje is volt jó nagy adag, azonban mégis, legfőbb célja a hazajutás volt.
Az elsők között lévő nagy hiányosság például annak tudása, hogy az ember társas lény. Ebből következik, hogy egyedül nem éli túl. Az lehetséges, hogy rendkívül edzett, sok tudással rendelkezik, és nagyon hosszú ideig megvan egyedül. Ám ez csak azért lehetséges, mert a visszajutás lehetősége élteti. Ha ezt elveszni hiszi, vége. Beleőrül.
Nem ám a kajaszerzési praktikák a legfontosabbak. Az rövid távon megoldandó ugyan, de hosszabb távon rutinná válik és sokkal fontosabb kérdések kerülnek előtérbe.
Köszii az eddigieket, ment a zöld :D.
Nem egyedül szeretném megvalósítani :).
Utolsó, hallottaam ezekről a könyvekről. Papica csatornáját ismerem is, és ott is megnéztem minden videót nem egyszer. Van egy túlélős könyvem itthon, de majd idővel a részletekbe is beleásom magamat, és az adott témával kapcsolatos könyveket keresem meg. Emellett egy növényhatározó is jó szolgálatot teljesít. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!