Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Akik jók matematikából, azok...

Akik jók matematikából, azok az összes területet egyformán értik, vagy előfordulhat olyan, hogy pl. az algebra könnyebben megy, mint a geometria?

Figyelt kérdés
máj. 18. 18:46
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Természetesen. Én pl a valószínűségszámítást soha nem igazán szerettem és értettem meg jól. De az integrálszámítás például kisujjból megy.
máj. 18. 19:03
 2/5 Psycho ***** válasza:
84%
Meg tudom erősíteni #1-et. Nekem anno a geometria ment nagyon jól, de a valószínűségszámítással viszont engem is ki lehetett kergetni a világból.
máj. 18. 20:53
 3/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Akkor megnyugodtam. Hiszen ha még a nagyok sem értenek minden területet tökéletesen, akkor nem gond, ha a matekban nem vagyok minden területen egyforma jó.

Ettől függetlenül szeretem ezt a tudományt, és törekszem arra, hogy minél jobban megértsem! :)

máj. 18. 21:57
 4/5 anonim ***** válasza:
40%

Egy kis értelmezés. A matematika a természet modellrendszere, az ember általa képes rendszerezni a természetet.

A természet roppan bonyolult és szerteágazó, így a matematika is. Az emberi kapacitás viszont véges. Ezért minden mebernek el kell döntenie, a véges kapacitású agyával a természet melyik szeletét akarja megérteni és művelni.

Jellemzően két út létezik. 1. Kiválasztunk egy szűk területet és azt nagyon mélyen próbáljuk megérteni. Maradék erőnkkel a hozzá közel álló dolgokat is próbáljuk átlátni, a távolodás arányában egyre kevésbé. Ezekből az emberekből lesznek a nagy tudósok. 3. Valamennyire az egészet próbáljuk átlátni. Ezért egy területet csak az átlagnál kicsit mélyebben próbálunk megérteni, viszont innen indulva a többit is igyekszünk minimum a jó átlag szerint átlátni. Azonban még így is lesz rengeteg dolog, amiről gőzünk sincs. Ezekből az emberekből lesznek a nagy szerveők, tanítók és rendszertervezők.

Természetesen az ember sokféle, így akadnak keveredések, sőt, olyanok, akik leginkább mindent utálnak, kivéve az élősködést. Így aztán a világban akad kevés kiváló tudós, kevés kiváló rendszertervező, sok átlagos nagyon hasznos ember, és néhány élősködő.

máj. 20. 11:01
 5/5 anonim ***** válasza:
49%
Úgy látom, itt elég sokan nem értik a matematikát, de véleményük az van. Hatalmas mellénnyel.
máj. 20. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!