Milyen tanárnak tanuljak tovább, ha mindenképpen tanár szeretnék lenni és ezeket egyformán szeretem?
Kémia, matek, biológia, testnevelés.
Ez a négy tantárgy a kedvencem és amiket szívesen tanítanék.
Idén érettségiztem/érettségizem és nem tudom, hogy melyik szakpár mellett döntsek, mert bármelyiket óriási szívvel tanítanám.
Nektek mi a véleményetek? Melyiket érné meg választani, ha egyformán szeretem őket?
Matek-Kémia tanár lennék.
Miért?
Azért mert ha nem jön be az iskolai rendszer, ezzel a két tárggyal eléggé elfoglalt magántanár is lehetsz.
ezek közül mindegyik hiányszakma, de nem hiszem, hogy matek-tesi szakpár létezne például.
kémia tanárból nagy hiány van, oda vennének fel dolgozni, ahova szeretnél. a tesi eleinte olyan, mint az orvosi, biokémia, anatómia, élettan...
A biosz is nehézkés eleinte, de igazából mindegyik, én mindenképp a kémiát választanám, matek vagy biosszal.
egy tanáris hallgató
Matematika-kémia
Biológia-kémia
Előbbit azért, mert mind a matematika-, mind a kémiatanárokból hiány van (főleg vidéken), és hatalmas különbség van aközött, hogy gyakorlatilag te választod meg az iskolát, ahol tanítani akarsz, vagy oda mész, ahol éppen üresedés van. Ráadásul, ha a tanítás nem jön be, elég piacképes diploma amúgy is, el fogsz tudni helyezkedni vele, bár ez igaz a biosz-kémia szakra is.
Utóbbit pedig azért mondanám, mert a saját dolgodat könnyíted (némileg) meg vele, a biológia és a kémia között jóval jelentősebb átfedés van, mind a bármelyik említett másik tárggyal. De elsősorban a kémia miatt ez is hiányszakmának minősül, és ugyanúgy piacképes tudást kapsz, ha nem tanítani szeretnél.
A tesi arra lenne jó hogy ha mondjuk kémiát,matekot vagy bioszt tanítanál ezeken az órákon "kikapcsolódhatsz". Persze tény hogy tesitanárból sok van. Nálunk az általános iskolában 4 is volt. Az egyikük informatika és tesi,a másik német tesi,harmadik sima tesi gyogytesi,a negyedik pedig biosz tesi tanár volt. A biosz-tesi szerintem igazán jó párosítás. Egyébként bioszra tanárból sincs sok. Nálunk általánosba 4 évig óraadók voltak,gimiben pedig kemény két bioszos tanár van úgy hogy van bioszos osztály. Itt is szükség van óraadóra. Igazából bármelyiket választod mindegyikből hiány van. Amelyik neked a legszimpibb.
Én amúgy matek és történelem tanár szeretnék lenni. Kár,hogy a fizetés alacsony.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :) !
Még akkor átgondolom nyár közepéig, hogy változtassak -e a sorrenden, de szerintem akkor matek-kémia-biosz közül fogom majd választani.
A biosz-kémia párost szívesen választanám, de kicsit zavar, hogy a tárgyaim között nincsen kötelező érettségi tárgy, úgyhogy emiatt húz a szívem a matek felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!