Drágakő és féldrágakő tanulmányozás érdekében a csiszolt drágakövekből egy vagyonért bevásároltam belőlük. Nagy hülyeséget csináltam?
Drágakövek tanulmányozáshoz (gemmológia) vásároltam ékszer minőségű csiszolt Ceyloni zafírokat, Zambiai smaragdokat, Akvamarint, Turmalint és pár darab belépő szintű ékszer minőségű Madagaszkári rubint 6-700 ezer ft értékben.
Annó arról nem tudtam hogy a drágakövek iránt nincs olyan nagy kereset és nincs fix értékük ha az arannyal hasonlítjuk össze, és ebből gond lesz ha majd meg akarok tőlük szabadulni.
Hülyeséget csináltam hogy ennyi pénzt kidobtam rá?
#11 Akkor meg nem tudom mi a probléma. Ha senki sem érdeklődik a magas ár miatt VAGY érdeklődnek többen is de senki sem hajlandó még csak közelébe sem menni a te áradnak (20 helyett 5-öt ajánlanak), akkor valóban kevesebbet ér.
Nyilván mindig vannak a végtelenségig alkudozó köcsögök, akik egy Ferrariért is max 2 milliót adnának, de azt mondod nem egyetlen ajánlatról beszélünk, de ha többről beszélünk és senki sem ad érte annyit amennyit te kérsz, akkor tényleg te tévedsz.
Anno mennyiért vetted őket, és ahol vetted, ott jelenleg mennyi az áruk - ebből lehet vonatkoztatni szerintem. Sok dolog ára emelkedik, ha ügyes vagy veszteség nélkül is eladhatod őket, vagy akár még egy kis nyereséggel is talán. Nem ékszerésznek kell eladni, hanem akik ezt értékelik.
Vatera jó ,de a [link] -n is vannak ilyenek, vagy tehetősebb "ezósok" -nak... ha van ilyen
Ha ez a kérdés lényege: " tanulmányozás érdekében a csiszolt drágakövekből egy vagyonért bevásároltam belőlük. Nagy hülyeséget csináltam?"
a Te utánajársz, tanulmányozod érékesítési lehetőségeket AKKOR igen, volt értelme.
Ha csak továbbadad pénzért, vs barrtel, akkor sincs minden veszve, de rizikósabb!!
Legközelebb előre tanulmányozd, mibe vágsz bele.
"Annó arról nem tudtam hogy a drágakövek iránt nincs olyan nagy kereset "
Nem is értem az egészet. Határozottan kommunikálod, hogy a tanulmányozás érdekében vetted meg a drágaköveket. De akkor mi a lópikula miatt akarod eladni őket? Tanulmányozd őket, hát azért vetted. Ha meg seftelni akartál velük, és a velük való kereskedelemre spekuláltál, akkor miért nem a bevásárlás előtt néztél utána mindennek?
Előbb saját magaddal kellene megismerkedni, mert a kérdésből úgy vélem, hogy fogalmad sincs, mit akarsz. Már a Vaterán való eladást vizionálod, és egyetlen szót sem írtál arról, hogy tanulmányoztad-e végül a drágaköveket, erről esetleg publikáltál-e valahol, mikor lett eleged a tanulmányozásból, hány évig tartott a tanulmányozás.
Úgy érzem, hogy hűbelebalázs módjára belekaptál valamibe, amitől valami miatt elment a kedved, még mielőtt komolyabban foglalkozhattál volna vele, és most amikor visszacsinálnád, szembesülsz azzal, hogy ritkaságot vettél, és nem olyan kelendő, mint egy kiló kenyér. Hát igen. Rajtad fog maradni.
Kellő ásványtani ismeretekkel rendelkező vegyész vagyok, de magánszemélytől biztosan NEM vásárolnék kétes eredetű drágakőnek mondott ásványokat. Szóval, ha nem a tanulmányozás volt a cél, akkor igen, bukni fogsz a bolton...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!