Mi értelme van a történelem tanulmányozásának vagy oktatásának ha az emberek ugyanazokat a hibákat követik el mindig?
Figyelt kérdés
Ráadásul hiába oktatják ugyan azokat a köröket futjuk le.2022. dec. 10. 09:53
1/9 anonim válasza:
Na, na, azért nem egészen, mivel nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba...
2/9 anonim válasza:
Azért van némi fejlődés a szerzett tapasztalatok segítségével - hisz így lehetőségünk van a régiek helyett sokkal nagyobb hibák elkövetését is bepróbálni! :-)
3/9 anonim válasza:
Hogy felismerjük: valóban ismétli magát a történelem. Amúgy nem sokban külömbözünk az ősemberektől, csak fejlettebbek az eszközeink.
4/9 A kérdező kommentje:
"Hogy felismerjük: valóban ismétli magát a történelem."
Igen, felismertük. Változott valami? Nem.
2022. dec. 10. 14:23
5/9 MDaniel98 válasza:
Azért, hogy tisztában legyél azzal, hogy miért lesz hosszútávon rossz mindenkinek a szélsőséges eszméket való pártok hatalomrasegítése, hogy tiszttában legyél az állampolgári ismeretekkel, és (bár én ezt utálom amikor ezt hozzák fel érvként), de az alapműveltség része is. Forráselemzést is tanítanak, ami egyébként történelemórától függetlenül is hasznos.
6/9 anonim válasza:
Ez mind bullshit. Történész vagyok, a történelem egyetlen haszna, hogy szórakoztató. Afféle hard style irodalom.
7/9 A kérdező kommentje:
"Történész vagyok, a történelem egyetlen haszna, hogy szórakoztató."
Pedig a történelem állandóan önmagát ismétli.
2022. dec. 15. 13:52
8/9 MDaniel98 válasza:
6# Ha történészként ennyi maradt meg, akkor kár volt azért a képzésért.
9/9 anonim válasza:
Szerintem maga a törioktatás az jó, csak ne higgye el bárki is, hogy ez eszenciális tudás a mai világban, hogy mondjuk Hunyadi Mátyás hogyan uralkodott anno. esszenciális* .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!