Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Igaz lehet az, hogy az ember...

Igaz lehet az, hogy az ember az űrben kevésbé öregszik (többi lent. )?

Figyelt kérdés

Olvastam egyszer valahol, hogy ha az ember kitudná küszöbölni a vákuum okozta izom-és csontsorvadást és a káros sugárzások okozta terhelést (pl. egy védő és álgravitációs űrhajóval)az űrben, és ott tartózkodna mondjuk 40 évig, akkor visszajövet a Földre mindenki már öregebb lenne 40 évvel, csak ők maradnának fiatalok?

Ti mit gondoltok erről? Ez hülyeség, vagy van valami alapja?

2010. okt. 27. 12:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Jó az utolsó magyarázat, én is hasonlót akartam írni, de nekem ez nem szokott menni (mármint a magyarázás)...
2010. okt. 27. 14:52
 12/27 anonim ***** válasza:

14:41!

13:38 vagyok.

Szerintem akárhogy csűrjük-csavarjuk csak egy elmélet marad.

Az öregedési folyamatot véleményem szerint nem befolyásolja, nem csökkenti vagy növeli az, hogy mekkora sebességgel száguldozik valaki.

2010. okt. 27. 14:54
 13/27 anonim ***** válasza:

Most ez csak a saját véleményem: minél nagyobb sebességgel halad valami, annál nagyobb lesz a tomege (számottevoen csak a fénysebesség kozelében novekszik meg), annál nagyobb lesz a gravitáció korulotte (ill. annál jobban meggorbíti a teret), és a megnott gravitációs mezoben lassabban telik az ido, tehát annál lassabban oregszik a foldi emberekhez képest. Vagyis minél gyorsabban haladsz valakiknél, annál lassabban oregszel hozzá képest, de ha csak az utazóról van szó (nem viszonyítunk), akkor nem számít a sebesség. Mondjuk a fénysebességben nem vagyok biztos, ezen még gondolkoznom kell.

Annyira nem marad elmélet, ha megnézted a cikket az elozo oldalon.

2010. okt. 27. 15:15
 14/27 anonim válasza:
0%
ez hülyeségggg
2010. okt. 27. 16:32
 15/27 ToXeN ***** válasza:
Az űrben nagy sebességgel utazó ember kevésbé öregszik mint a Földön maradt társa! Aki ezt nem hiszi el, az menjen egyetemre, ott majd elmagyarázzák többek között az idődilatációt is!
2010. okt. 27. 16:57
 16/27 anonim ***** válasza:

"Szerintem akárhogy csűrjük-csavarjuk csak egy elmélet marad. "

Ez nem elmélet, bizonyítva van, sőt használják is a gyakorlatban, pl. az orbitális pályán keringő műholdaknak az óráját folyamatosan után kell állítani amiatt, hogy a nagy sebességgel keringő műholdon lasabban telik az idő, mint a földön, viszont szinkronba kell tartani az órákat, különben meghülyül a szerkezet.

2010. okt. 27. 18:26
 17/27 anonim ***** válasza:

"Ez nem elmélet, bizonyítva van, sőt használják is a gyakorlatban, pl. az orbitális pályán keringő műholdaknak az óráját folyamatosan után kell állítani amiatt, hogy a nagy sebességgel keringő műholdon lasabban telik az idő, mint a földön, viszont szinkronba kell tartani az órákat, különben meghülyül a szerkezet."

Mi "után kell állítani"? Milyen időalap után?

A GPS adók időalapjáról mi a véleményed?

És a plusz kérdés:

A földön. egy embertársammal azonos idő alatt nő a hajam 1 centit.

Ha felszállok egy űrhajóra, akkor nekem lassabban fog nőni?

Azaz, leszállok 1 centis hajnövéssel és akkor a földön levő társam öregebb lesz de a haja ugyanakkora lesz mint nekem?

Ha igen, akkor mennyire befolyásol bármelyikünket a nagy sebességgel töltött idő? Ezzel az erővel bárki utazhat nagy sebességgel, a földön maradtak mind gyorsabban öregszenek?

2010. okt. 27. 18:46
 18/27 anonim ***** válasza:

16:57!

És ezt egyetemen tanítják??? Hogyne!

Sajna megint egy dilettáns hozzászólással lettünk "gazdagabbak"

Amúgy, volt itt hozzászóló, aki Einsteinre hivatkozott... Valami rémlik, hogy Einstein koma, a fénysebességet valamiféle átléphetetlen határnak jelölte meg. Asszem már korábban is dölt meg az illető egy-két állítása, de valami rémlik, hogy nemrég volt valami cikk, ami azt bizonyítgatta, hogy a fénysebesség soxorosával találkoztunk:

[link]

Szóval, óvatosan ezekkel az elméletekkel. Legalábbis addig, amig ki nem próbálta a válaszoló.

2010. okt. 27. 19:28
 19/27 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Valaki írta, hogy fénysebességnél és a fekete lyukakban megáll az idő. Akkor könnyen elképzelhető, hogy egy más "időtérbe" belépve úgy reagál az emberi test mintha lassított felvételben lenne, csak nem érzékeli mert ez egy más "időtér". Tehát más időközeg- a sejtjei és a hajnövés is más ütemű lesz.

Tehát ha az űrutazás alatt eltelik 4 év, és ezalatt az emberkének 4 centis haja nő és 4 hónapot öregedik, míg a földi társának már bokáig érő copfja van és 4 évet öregedik.

Kitérnék az UFO-kra. Ha ezekben tényleg vannak idegen lények és nagy sebességgel közlekednek más galaxisokból akkor elképzelhető, hogy mire ideértek nem öregednek annyit, mintha a galaxisukban a bolygójukon maradtak volna.

2010. okt. 27. 19:32
 20/27 A kérdező kommentje:
ja és kijavítom, nem vákuumban, hanem súlytalanság van az űrhajóban.
2010. okt. 27. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!