Szerintetek létezik a doppelgänger jelenség?
Mar az is kerdés volt hogy ide, vagy az ezotéria témakörben tegyem fel a kérdést.
Ha jól olvastam Freud pszichológiai ertelemben utal rá, de a szó jelentése alapján ez jóval több annál szerintem.
Szerintem arra gondol amikor önmagaddal találkozol és pl más ruha van a hasonmáson, egy olyan amit te 5 év múlva veszel csak meg.
Erre mit lehet mondani? Fodrozódás az időben, más dimenziók... bármi lehet.
Igazából én sem tudom melyik a helyes definíció:
Tudományosabb megközelítés szerint
"A doppelgänger (kiejtve: doplgenger) jelentése pontos hasonmás, alteregó, tehát nem olyasvalaki, aki csupán hasonlít rád, hanem akivel a megtévesztésig hasonlítotok egymásra külsőleg, öltözködésben, viselkedésben, mozdulataitokban, esetleg főbb személyiségjegyeitekben egyaránt."
Hozzáteszik, hogy a tudósok szerint egy a trillióhoz az esélye hogy valaki tökéletes hasonmása legyen a másiknak, tehat matematikailag szinte lehetetlen.
Ugyanakkor egy másik forrás így ír róla:
"A doppelgänger jelenség egy német szóról kapta a nevét, amely hasonmást jelent. A definíció olyan kísértetre vagy szellemre utal, amely egy élő személy fizikai testének pontos mása, annak megkettőződése vagy asztrális ikertestvére."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!