Nyersen vagy sütve romolnak meg hamarabb az ételek és miért?
Figyelt kérdés
2024. febr. 25. 22:52
1/3 anonim válasza:
Természetesen nyersen.
A sütés hőkezelés, mégpedig olyan hőmérsékleten, amit a baktériumok nem tudnak elviselni, így elpusztulnak, de ha nincs hőkezelés, akkor gyorsan el tudnak szaporodni és az étel megromlik.
2/3 anonim válasza:
Nyersen hamarabb romlanak. A sütés nemcsak sterilizál, hanem csökkenti a víztartalmat is, így a befertőzés után lassabban szaporodnak fel a mikroorganizmusok.
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat!
2024. márc. 4. 06:19
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!