Milyen részei vannak az agynak, és pontosan ezek a részek mit irányitanak, mi a feladatuk?
Figyelt kérdés
Szóval az agy részei érdekelnének, és hogy melyik résznek mi a dolga, köszönöm. (esetleg ha valaki tudna linkelni magyar nyelvü ábrát ahol ez meg is van mutatva, hogy mi micsoda az "agyon" azt is megköszönném.) köszi mindenkinek előre is.2024. jan. 26. 23:41
1/10 anonim válasza:
Kezdesnek szerintem olvasd at ezt:
hu.m.wikipedia.org/wiki/Agy
2/10 A kérdező kommentje:
már láttam, gondoltam valaki máshogy részletesebben fejti ki.
2024. jan. 27. 10:53
3/10 anonim válasza:
Pár féléves anyag csak az orvosi egyetemen, de azért biztos lesz valaki aki bekörmöl neked ide ezer oldalakat, csak győzd kivárni. :)
4/10 A kérdező kommentje:
Azt hittem egyszerübb :D
2024. jan. 27. 13:14
5/10 anonim válasza:
Talán a létező legbonyolultabb dolog az egész világon, amit csak megismertünk eddig.
6/10 anonim válasza:
Léteznek ilyen rajzok, ahol kirajzolják a fej fölé, hogy az alatta lévő agyterület mivel foglalkozik.
De az agy belsejében is vannak központok, az ezen az ábrán nem látszik.
7/10 A kérdező kommentje:
5 miért. ? köszi 6os
2024. jún. 4. 09:48
8/10 anonim válasza:
Például azért, mert eddig nem ismerünk más anyagot, mint az embert, amely saját elhatározásából meg akarja ismerni a világot. És erre bizonyos mértékig képes is.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi
2024. jún. 4. 13:35
10/10 anonim válasza:
Az emberi agy az egyetlen, ami a saját létezésének okát, saját szerkezetét, működését kutatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!