Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A mikrohullámú sütő vizet...

A mikrohullámú sütő vizet használ a melegítéshez, csak víztartalmú anyag melegíthető vele. Így tanítják. Ha "fordítva forog a tányér" benne, akkor víz keletkezhet a kajából?

Figyelt kérdés

2023. nov. 23. 11:25
1 2 3
 21/25 Törpilla57 ***** válasza:
16#Anonim - köszi a vicces választ, de nem hülyéskedtem: számtalanszor előfordul velünk (férjemmel). Reggel frissen lefőtt kávé van, aztán délelőtt és ebéd után mikrózzuk, de mindig ugyanúgy, ugyanannyit, ugyanolyan hidegen kerül bele, tej nélkül, ugyanolyan pohárban. Szóval minden azonos, csak a felmelegedési idő kétszereződik meg, érthetetlen módon. Pszichikai hatás nuku, kizárt!
2023. nov. 24. 17:05
 22/25 anonim ***** válasza:

#21 Törpilla57 - értem a témát - de te is beláthatod hogy helyszíni felderítés nélkül ez a jelenség titok marad!

:)

2023. nov. 24. 18:21
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

A "nemcsak vizet melegít"

témához:

Vannak mikrohullámú izzítókemencék is. Ezekben egy mikró belsejébe beleraknak egy kerámiahabból készült bobozt. A doboz belsejében spéci mikrhullámokat elnyelő fűtőelemek vannak (asszem szilícium karbid kerámiából).

1000 fok fölötti hőmérsékleteket is tud tartani.

Kép:

[link]

2023. nov. 25. 07:50
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
#14, nem lehet, hogy vki családtag olyankor mindig átállítja a teljesítményt (pl. este tejet melegít magának 100%-on, délben pedig ebédet 50-en), ti meg nem is tudtok ilyen beállítási lehetőségről? Én is láttam vkinél olyan mikrót, ahol külön gombokkal lehetett ezt beállítani, de amúgy visszajelzője nincs, mi van beállítva.
2023. nov. 29. 20:19
 25/25 Törpilla57 ***** válasza:
#24 Az igaz, hogy a férjem melegít benne néha esténként,pontosan tejet, de nem állít be mást, csak az időtartamot. Ez az általam leírt "jelenség" meg minden nap tapasztalható... tehát ez is kizárható.
2023. nov. 30. 06:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!