Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A mikrohullámú sütő vizet...

A mikrohullámú sütő vizet használ a melegítéshez, csak víztartalmú anyag melegíthető vele. Így tanítják. Ha "fordítva forog a tányér" benne, akkor víz keletkezhet a kajából?

Figyelt kérdés

2023. nov. 23. 11:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
#10 - ha túlhevíted a szénhidrátokat, akkor vegyi reakciók eredményeként tényleg keletkezik egy kevés víz - de ezt konyhanyelven gyakorta odaégetésnek nevezik!
2023. nov. 23. 15:04
 12/25 anonim ***** válasza:
83%

ahh pont aktuális kérdés.

Vasárnap beraktam a forditva forgós mikrómba 1 sajtos rántott húst, aztán az ajtó kinyitásakor találtam tehenet, szénát, tyúkot, tojást, búzát, sodrófát.

2023. nov. 23. 16:44
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

A mi mikronk erre is meg arra is forog. Pl amikor melegites kozben kinyitom az ajtajat, megnezni hogy eleg meleg-e mar a kaja, ajto visszacsukast kovetoen az ellenkezo iranyba kezdi forgatni.

Azt pedig konnyu kiprobalni, hogy felesleges-e a forgatas vagy nem. A tanyert kiveszed, meg a gurulogyurut is, es ugy teszel bele mondjuk egy szelet kenyeret, es megnezed mi tortenik vele. Aztan probald ki tanyerral is, hogy forogjon kozben.

Tiszta folyadekok melegitesenel amugy tenyleg mindegy, hogy forog-e a tanyer vagy sem, mert azokban el tudnak mozdulni a felmelegitett resze(cske)k.

2023. nov. 23. 23:17
 14/25 Törpilla57 ***** válasza:
Látom itt nagy szakértők vannak(komolyan gondolom), ezért feltehetem a talán viccesnek tűnő kérdésemet (legalább jó kedvre derítek egyeseket,ebben a borongós esős időben.),de nem vicc, valóban tapasztaljuk már régóta, de nem tudjuk megfejteni. Délelőtt melegítjük a kávét, ebéd után 2-szer annyi idő kell hozzá.Ugyanabban a pohárban, ugyanannyi kávé, semmi változás, csak délelőtt-délután az idő. Van erre megfejtés? Előre is köszönöm.
2023. nov. 24. 06:11
 15/25 A kérdező kommentje:
Akkor engem átvágott a fizikatanárom? Úgy tanultam, hogy a hidrogén (hid) kötéseket bontja a mikro és amikor azok rendeződnek vissza, akkor hő keletkezik.
2023. nov. 24. 06:43
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

#14 Törpilla57 - valószínűleg pszichológiai oka van annak, hogy valamilyen körülményt nem veszel figyelembe.

Ha kizárjuk a tápfeszültség napszak szerinti módosulását, akkor maradnak még olyan lehetőségek, hogy reggel forróbb kávét melegítesz fel a közös edényből, vagy frissen bontott szobahőmérsékletű tejszínnel öntitek fel, míg délután a hűtőből szeditek ki a melegítendő anyagokat.

2023. nov. 24. 07:26
 17/25 A kérdező kommentje:
de okos itt mindenki
2023. nov. 24. 10:24
 18/25 anonim ***** válasza:
72%
Nekem az logikusabb lenne, hogy ha forró ételt elkezdesz te forgatni kézzel belül, akkor visszatermel a kütyü a konnektorba... A kajából - víz átalakulás nekem túl erős. Idézőjelekkel is.
2023. nov. 24. 11:26
 19/25 anonim ***** válasza:
Akkor ez trollkérdés?
2023. nov. 24. 12:09
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt részletesen kifejtik.

2023. nov. 24. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!