Lemon curd melegíthető újra?
Figyelt kérdés
Tegnap készítettem egy lemon curd-öt (citromos krém), de ma reggel ahogy kivettem a hűtőből, eléggé recseg benne a cukor. Nem értem hogy, mikor előzőleg ugye össze kell forralni jóformán. Lehet, hogy a hideg hatására visszakristályosodott? Vagy az is lehet, hogy tényleg nem oldódott fel teljesen a cukor? Ez esetben ha újra melegíteném, nem rontom el az egészet? Köszi ha tud valaki segíteni, most csináltam először.2022. dec. 23. 13:13
1/2 anonim válasza:
A cukor hevítésénél előbb feloldódik a kristályosság, majd bizonyos hevítési fok után ismét kristályosodni kezd. Karamellnél, szirupnál erre is figyelni kell, mert különben recsegni fog. Valószínűleg nálad is ez történhetett, túl lett hevítve a cukor.
Azt sajnos nem tudom, hogy melegíthető-e újra, de karamellnél én ha elcsesztem és kikristályosodott, akkor már hiába forraltam tovább, úgy maradt.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hát akkor így marad, nem kísérletezek vele. Linzerbe töltve talán nem lesz feltűnő :)
2022. dec. 23. 14:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!