Miért ilyen lassú a fény?
Na, ezt kellene bizonyítani.
Amúgy a térnek vannak tulajdonságai.
#24 "No, ez meg a másik: sem a végest, sem a végtelent nem tudjuk elképzelni."
Te lehet hogy nem tudod te én pl. igen és szerintem mindenki.
A végest minimum 5 érzékkel tapasztaljuk, és nagyon könnyen el is tudjuk képzelni ha akarjuk. Pl. rózsaszínű elefánt, egy véges dolog el is képzeltem.
A végtelen nyílván nem tudjuk elképzelni, de megérteni igen, csak nem kell elmézni rajta, mert úgy nem megérthető, egyszerűenegy érzékekkel nem belátható lehetőség, ami mindig ugyanaz marad ami tehát lehetőség, megjelenítésre.
#31 így van minden tulajdonság a téré, mivel a tulajdonságok hordozója a tér, mert nincs az objektumoknak saját hordozójuk, a tér a tulajdonságok semleges alanya, tehát nem csak hogy nem független az objektum a tértől, de egyenesen feltétele az objektum véges létének is, ha nincs tér nincs objektum. De mivel szerencsére a lehetőségtér semleges, és független ezért ez mindig önmaga maradhat.
Viszont úgy ahogy te érted olyan tulajdonságai nincsenek, amitől a tér léte függene, a tulajdonság nem lehet egyenrangú a hordozóval, ez 2 külön szint. Olyan mint a "valóság-képzelet" Tehát vannak tulajdonságok, de azok a tulajdonságok csak tulajdonságok, a tér meg tér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!