Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért ilyen lassú a fény?

Miért ilyen lassú a fény?

Figyelt kérdés
Úgy értem a fény az univerzum része, és univerzális méretekben a fény csigalassú.

2023. okt. 25. 06:53
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Na, ezt kellene bizonyítani.

Amúgy a térnek vannak tulajdonságai.

2023. okt. 28. 17:23
 32/33 A kérdező kommentje:

#24 "No, ez meg a másik: sem a végest, sem a végtelent nem tudjuk elképzelni."

Te lehet hogy nem tudod te én pl. igen és szerintem mindenki.

A végest minimum 5 érzékkel tapasztaljuk, és nagyon könnyen el is tudjuk képzelni ha akarjuk. Pl. rózsaszínű elefánt, egy véges dolog el is képzeltem.

A végtelen nyílván nem tudjuk elképzelni, de megérteni igen, csak nem kell elmézni rajta, mert úgy nem megérthető, egyszerűenegy érzékekkel nem belátható lehetőség, ami mindig ugyanaz marad ami tehát lehetőség, megjelenítésre.

2023. okt. 28. 17:25
 33/33 A kérdező kommentje:

#31 így van minden tulajdonság a téré, mivel a tulajdonságok hordozója a tér, mert nincs az objektumoknak saját hordozójuk, a tér a tulajdonságok semleges alanya, tehát nem csak hogy nem független az objektum a tértől, de egyenesen feltétele az objektum véges létének is, ha nincs tér nincs objektum. De mivel szerencsére a lehetőségtér semleges, és független ezért ez mindig önmaga maradhat.

Viszont úgy ahogy te érted olyan tulajdonságai nincsenek, amitől a tér léte függene, a tulajdonság nem lehet egyenrangú a hordozóval, ez 2 külön szint. Olyan mint a "valóság-képzelet" Tehát vannak tulajdonságok, de azok a tulajdonságok csak tulajdonságok, a tér meg tér.

2023. okt. 28. 17:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!