Be lehet fogni a napkitörések energiáját?
Figyelt kérdés
2010. okt. 19. 09:40
2/18 anonim válasza:
Meg tudja állítani a lavinát egy hangya?
3/18 anonim válasza:
Ha nem lenne mágneses mezőnk, a napkitörés (és az azzal járó dolgok) már rég végeztek volna minden élőlénnyel. Hogy gondoltad volna befogni?
4/18 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy 1-1 napkitörés hatalmas energia, és esetleg lehetne-e olyan eszközt alkotni, ami ezt az energiát "elraktározza", és mint alternatív energiaforrás, felhasználnánk, mint pl. a szélenergiát vagy az átlag napenergiát és hasonló természetes energiaforrásokat.
2010. okt. 19. 11:40
5/18 anonim válasza:
Befogod a Goncolszeker ele, gyeplonek egy szupernovabol szarmazo anyagaradatot hasznalsz, felulsz a bakra, es elindulsz a csillagok kozott fenysebesseggel...:D
6/18 A kérdező kommentje:
Nem kell kinevetni egy kérdést, ha nem tudsz rá válaszolni, egy ilyen energiát a hasznunkra is fordíthatnánk, ha van rá eszköz, és egyáltalán nem nevetséges dologról van szó szerintem.
2010. okt. 19. 13:29
7/18 anonim válasza:
Van egy ilyen elmélet, hogy egy faj mennyire fejlett, hogy mekkora az energia kihasznalasa, azt hiszem a haramadik szint, hogy a saját csillaguk összes energiáját képesek hasznositani, nem gondolkozol hülyeségen, más is meg tette már de jelenleg erre nincs lehetőségünk és nagyon sokáig nem is lesz. (hacsak nem jönnek a zufók és megmutassák, hogyan kell...)
8/18 anonim válasza:
Miért kellene befogni a napkitörés energiáját ha a nap energiáját is be tudjuk fogni?
Lásd: víz és szélerőművek, meg a napelemek.
9/18 A kérdező kommentje:
Azért, mert egy napkitörés energiája nagyobb, mint amit átlagosan most hasznosítani tudunk, esetleg ha lenne vagy egyszer lesz rá mód, olyan mennyiségeket tudhatunk elraktározni, amik tartósabban hasznosíthatók, mint most, vagy olyan távlatok nyílhatnak meg ezáltal, amire most még talán csak sci-fi utópia. Talán sokkal szélesebb körben lehetne használni, talán felválthatna más, most még általános energiaforrást, talán elérhetőbbé válhatna a környezetkímélőbb közlekedés széles körben. Nem tudom, de szerintem nem lenne hülyeség, ha meg lehetne csinálni.
2010. okt. 19. 20:59
10/18 anonim válasza:
A Dison szféra egy csillag szinte teljes sugárzását felfogja.
Ha külön csak a napkitörések részecskéit akarnád befogni egy nagy mozgatható felülettel(ami nem veszi teljesen körbe a csillagot) annak a mozgatása energiakiadással járna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!