Szimpatizálsz a klímaaktivistákkal?
Szoktál beszélgetni klíma aktivistákkal gyakran?
Szerinted nem kell tenni semmit a klímakatasztrófa ellen, ha csak kevés lehetőségünk van?
#1 Nem szoktam, de nem is azt írtam, hogy nem kell tenni semmit. Tegyen mindenki a maga szintjén, pl. ne menjen kocsival, ha nem szükséges. Én pl. sokat sétálok is, bár nem csak emiatt.
#2 A klímaaktivisták tevékenysége, elsősorban a rongálások azok, amikkel nem szimpatizálok. Mert mit rongálnak, talán gyárakat, vagy benzinkutakat? Még véletlenül sem. Ha rajtam múlna, egyáltalán nem kerülnének a hírekbe, hiszen ez a céljuk. Tegyük fel, hogy az ember felelős a klímaváltozásért, mert még ez sem bizonyított. Konkrét javaslatod neked sincs, úgy látom, csak ilyen idejétmúlt, kommunista eredetű kifejezésekkel dobálózol. A "gazdagok" pedig nem fognak tudni a föld alá költözni, 1-2-től eltekintve, ez csak a te fejedben létezik, és aki igen, az sem fog örülni neki. De mi oka lenne erre bárkinek is? Nem atomháború várható, csak felmelegedés, labilisabb időjárás, esetleg szárazság, ilyenek miatt még senki nem kényszerült a föld alá.
Pl itt is a magad szintjén kell tenni, hogy a muanyagot a muanyagos kukába dobd ki?
Legtöbb esetben a cégek azok, amik hozzájárulnak a szennyezéshez, és ehhez sokszor nemzetközi vagy állami közbeavatkozás és szabályozás szükséges.
Ezt akkor lehet elérni, ha a döntéshozók nyomás alatt vannak. Nem a kisemberek fogják megváltani a világot.
Például nem kellene akkumulátorgyártó nagyhatalommá válnunk.
És ezt sem a kisemberek döntik el, hanem a nagyok. Ha ők támogatják ezt, akkor hiába nem akarják az ott élő emberek. Erősebb fellépés kellene.
Valoszinüleg komoly pénzeket kapnak.
#4 Tanulni szerintem inkább neked kéne, méghozzá azt leírni, amit gondolsz, mert ha csak hozzá képzeled, az kevés. Apropó szövegértés, azt szintén javaslom. Nem tagadtam a klímaváltozást, és tisztában vagyok a következményeivel. A kérdés nem is erről szólt. Tüntetésekkel pedig tudtommal még semmire nem mentek olyan ügyekben, amik jelentős bevételkiesést, gazdasági kárt, vagy munkahelyek ezreinek megszűnését eredményezte volna, de ha tévedek, és linkelsz valamit, ami bizonyítja, elismerem.
#5 Igen, oda, bár nincs sok, pl. csapvizet iszom többnyire, esetleg kávéval feljavítva.
A kormányokat kell rávenni a cselekvésre. Ennek egyetlen módja van a tömeges tüntetés. Ez felhívhatja az egyszerű emberek figyelmét is a problémára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!