Elektromos áramot vezetve valamilyen ételbe/italba elérhetünk-e jobb ízeket?
Ha fémet nyalunk - főleg ha kis áram alatt van -, akkor fémes ízt érzünk. Ez köztudott. Na de mi van, ha kis - még kellemesnek mondható - áramot vezetünk más ételekbe/italokba?
Lehet, hogy feltaláltam egy gasztronómiai-piaci rést.
A villanyszerelő öregapámnak volt egy ilyen teóriája, hogyha a leveseskanálba áramot vezetnénk, akkor így nem kéne megsózni a levest. Bár ő sohasem alkalmazta, de eladhatod egy multinak az ötletet - mint "sószegény diétához ajánlott innovatív ízesítési" technikát!
XD
#1 Vasárnapi ebéd:
- Nem vagy éhes, kisunokám?
- De igen, nagymama, csak lemerült az elem a kanalamban!
A SONY céget alapító vállalkozók állítólag elektródás rizsfőző edénnyel kezdték a bizniszüket, mert a háborús hiányban nem tellett rendes cekaszos fűtőtestre és termosztatikus kapcsolóra.
Az elképzelés az volt, hogy amikor elforr a víz, akkor visszaesik a hevítőteljesítmény is. (Állítólag nem volt valami nagy sikerük ezzel a termékkel. :-)
Basszuskulcs - milyen kár, hogy megboldogult nagyapám ezt már nem érhette meg!
😆😂🤣
P.S.
U. Xorter - ezért a felfedezésért minden eddigi gyakoris garázdálkodásod nálam bocsánatot nyert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!