Az ősember hogy tudott aludni ennyi bogárzajtól, mint ami éjszaka kint van a mezőkön?
A mai ember hogy tud az ablaka alatt hőzöngő részegektől és zötykölődő villamostól, állandó forgalomzajtól aludni?
A "bogárzaj" egyfajta fehér zaj, elég monoton, plusz ebben éltek, az élet része volt, úgy mint a Nap, meg a fák... Nem zavarta őket, mint ahogy téged sem zavar az orrod a látásban.
Természetes volt neki.
Nem a belvárosban lakott, ahol a bogarak, rovarok zúgását elnyomja a romkocsma dajdajozás.
Az ősember együtt lüktetett a természettel, mint annak része.
Ne nyafogott, nem kényeskedett. Észre sem vette. Nyilván az jobban felriasztotta, ha hirtelen süket csend támadt körülötte.
Ugyanúgy, ahogy én tudok aludni a mellettünk húzódó nagyforgalmú főút zajától. Hozzászoktam, a legkevésbé sem zavar, fel sem tűnik. Akkor szoktam észrevenni, mikor néha kialakul egy "lyuk" a forgalomban és hirtelen elcsendesedik az út, az a szokatlan, azt rögtön észreveszem.
Amúgy megsúgom, hogy te is zajban alszol. Lehet, hogy nem nagy zajban, de te is mindenféle különböző hangforrások mellett alszol, csak nem is tudsz róla, mert nem veszed észre, annyira hozzá vagy szokva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!