Az a muris cucc amivel a bányászok mennek le a föld alá az úgy vagy hasonlóan működik mint a panelben a lift?
Figyelt kérdés
Csak mert felette a torony tetején van egy nagy kerék de ellensújt nem láttam mint a liftnél2023. júl. 1. 23:02
1/4 anonim válasza:
Nem egészen. Amilyik bányában én jártam ott egy operátor kezelte a "kas"-t. Mivel kerekes csilléket is szállított mindig tudnia kellett, hogy embert vagy csillét szállít. A csillék szállítása automatikus volt ( be és kigurítás ), de volt a tárna alján egy telefon az operátorohoz akinek felszóltak ha a bányászok a felszínre akartak jutni.
2/4 anonim válasza:
Azt a muris cuccot bányakasnak hívják, és nincs ellensúly, csak áttételek, és qva nagyteljesítményű motorok. Plusz túlbiztosítás. Nálunk 1 drótkötél 8-szorosan volt túlméreteze, és ebből több volt párhuzamosan.
A sebesség is más dimenziókban mozog. Kb annyi idő alatt lemegy párszáz méterre, mint egy hagyományos lift a tizedikre.
3/4 anonim válasza:
Apám kezelte az egyik ilyen gépet Várpalotán, kicsit se volt muris cucc, főleg mikor elszabadult.
Amúgy ez mióta közlekedési kategória?
4/4 anonim válasza:
3-as!
Ipari szállítóeszköz, emberek szállítására, a föld alól a felszínre es visszaközlekedés eszköze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!