Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az a muris cucc amivel a...

Az a muris cucc amivel a bányászok mennek le a föld alá az úgy vagy hasonlóan működik mint a panelben a lift?

Figyelt kérdés
Csak mert felette a torony tetején van egy nagy kerék de ellensújt nem láttam mint a liftnél
2023. júl. 1. 23:02
 1/4 anonim ***** válasza:
97%
Nem egészen. Amilyik bányában én jártam ott egy operátor kezelte a "kas"-t. Mivel kerekes csilléket is szállított mindig tudnia kellett, hogy embert vagy csillét szállít. A csillék szállítása automatikus volt ( be és kigurítás ), de volt a tárna alján egy telefon az operátorohoz akinek felszóltak ha a bányászok a felszínre akartak jutni.
2023. júl. 1. 23:09
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Azt a muris cuccot bányakasnak hívják, és nincs ellensúly, csak áttételek, és qva nagyteljesítményű motorok. Plusz túlbiztosítás. Nálunk 1 drótkötél 8-szorosan volt túlméreteze, és ebből több volt párhuzamosan.

A sebesség is más dimenziókban mozog. Kb annyi idő alatt lemegy párszáz méterre, mint egy hagyományos lift a tizedikre.

2023. júl. 1. 23:18
 3/4 anonim válasza:
95%

Apám kezelte az egyik ilyen gépet Várpalotán, kicsit se volt muris cucc, főleg mikor elszabadult.

Amúgy ez mióta közlekedési kategória?

2023. júl. 2. 00:27
 4/4 anonim ***** válasza:

3-as!

Ipari szállítóeszköz, emberek szállítására, a föld alól a felszínre es visszaközlekedés eszköze.

2023. júl. 5. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!