Ha a matematika egy logikus tudomány miért van vele annyi diáknak baja? Ha logikus lenne, akkor mindenkinek érteni kellene, aki vevő a logikus gondolkodásra.
Kérdező!
Logikus ≠ megszokott, vagy ismert.
A logika kőkemény tudomány.
Csak egy példa:
tegnap is felkelt a Nap, meg tegnapelőtt is, meg előtte is.
Logikus akkor, hogy holnap is felkel?
NEM!
Általánosságban nem tudok nyilatkozni, mivel nem értek hozzá. Viszont az én esetemben nem az volt a baj a matekkal, hogy ne tudtam volna, hanem az hogy féltem tőle. Mikor rájöttem (gimi után), hogy amúgy vannak tök érdekes és hasznos részei is, akkor elkezdtem vele foglalkozni és egész jól megy. Szóval volt bennem egy pszichológiai gátoltság, amit az oktatás alakított ki. Szerintem sok esetben elképzelhető, hogy ez áll a háttérben. Elvileg van is ilyen hogy matematikai szorongás:
Abban teljesen egyetértek veled, hogy minden egészséges embernek mennie kéne alap szinten, mivel minden ember képes a loguikus gondolkodásra. Az utóbbi meggyőződésem, utálom mikor butázzák az embereket.
"minden ember képes a loguikus gondolkodásra"
Ki jobban, ki kevésbé.
Az itteni emberek többsége azt se tudja, mi a logika. Lehet, hogy képes lenne rá, de sose tanulta.
Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy ez a tudomány NEM logikus.
Teljesen érthetetlen az egész.
Hiába oldok meg hibátlanul egy feladatot, egy szót sem értek abból, hogy mit miért csináltam.
A matematika a világ legrosszabb tudománya. Csak egy szűk rétegnek való. Az alapműveleteken (pl. százalékszámítás, SI mértékegységek stb.) kívül semmi szükség rá az életben.
Csak annak kellene tanítani részletesen, aki ilyen irányban akar továbbtanulni, de ha lehetne ilyen választás, akkor a diákok kb. 75%-a dobná, mint értelmetlen fecsegést, amit még cáfolni sem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!