Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha a matematika egy logikus...

Ha a matematika egy logikus tudomány miért van vele annyi diáknak baja? Ha logikus lenne, akkor mindenkinek érteni kellene, aki vevő a logikus gondolkodásra.

Figyelt kérdés
2023. márc. 19. 18:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
nekem meg sakkvakságom van nem vastagságom:) hehe.
2023. márc. 19. 19:18
 12/24 Revolúcióbiológus ***** válasza:
79%
A matematika logikus, de a matematika oktatás nem az. Beültetnek 30-40 nebulót egy terembe egy motiválatlan tanárral aki felolvassa a tételeket és azt mondja nekik, hogy tanuljátok meg.
2023. márc. 19. 19:22
 13/24 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező!

Logikus ≠ megszokott, vagy ismert.

A logika kőkemény tudomány.

2023. márc. 19. 19:54
 14/24 anonim ***** válasza:
57%

Csak egy példa:

tegnap is felkelt a Nap, meg tegnapelőtt is, meg előtte is.

Logikus akkor, hogy holnap is felkel?

NEM!

2023. márc. 19. 19:58
 15/24 anonim ***** válasza:
90%
Hiába logikus a matematika, ha az emberek jó része képtelen a logikus gondolkodásra
2023. márc. 19. 20:01
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
A matematika alap szinten logikus, de be kell gyakorolni, egy-egy új témát be kell vezetni, meg kell alapozni. Ezekre nem szánnak időt. A matekból az a legendája, hogy nehéz, a tanulóknak ezzel is meg kell küzdeni. A tananyag 90%-át a diákok sose fogják használni. (A kémiából, vagy a honvédségi ismeretekhez képest még jól áll)
2023. márc. 19. 21:39
 17/24 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem leginkább arról van szó, hogy taníthatatlanul nagy a tananyag. Az egy hazugság, hogy ekkora, a gyakorlatban haszontalan matematikai anyag megtanítható heti pár orában. Van egy elméleti magas elvárás, de valójában se pénz, se elegendő idő, se tanár nincs, hogy alaposan megtanítsák ezeket az elvont a hétköznapi értelembe egyáltalán nem logikus dolgokat. Az pedig hogy ezeket valaki otthon egyedül magától kitalálja megértse az elvárhatatlan.
2023. márc. 20. 01:47
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságban nem tudok nyilatkozni, mivel nem értek hozzá. Viszont az én esetemben nem az volt a baj a matekkal, hogy ne tudtam volna, hanem az hogy féltem tőle. Mikor rájöttem (gimi után), hogy amúgy vannak tök érdekes és hasznos részei is, akkor elkezdtem vele foglalkozni és egész jól megy. Szóval volt bennem egy pszichológiai gátoltság, amit az oktatás alakított ki. Szerintem sok esetben elképzelhető, hogy ez áll a háttérben. Elvileg van is ilyen hogy matematikai szorongás:

[link]

Abban teljesen egyetértek veled, hogy minden egészséges embernek mennie kéne alap szinten, mivel minden ember képes a loguikus gondolkodásra. Az utóbbi meggyőződésem, utálom mikor butázzák az embereket.

2023. márc. 20. 14:12
 19/24 anonim ***** válasza:

"minden ember képes a loguikus gondolkodásra"

Ki jobban, ki kevésbé.

Az itteni emberek többsége azt se tudja, mi a logika. Lehet, hogy képes lenne rá, de sose tanulta.

2023. márc. 20. 14:54
 20/24 A kérdező kommentje:

Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy ez a tudomány NEM logikus.

Teljesen érthetetlen az egész.

Hiába oldok meg hibátlanul egy feladatot, egy szót sem értek abból, hogy mit miért csináltam.

A matematika a világ legrosszabb tudománya. Csak egy szűk rétegnek való. Az alapműveleteken (pl. százalékszámítás, SI mértékegységek stb.) kívül semmi szükség rá az életben.

Csak annak kellene tanítani részletesen, aki ilyen irányban akar továbbtanulni, de ha lehetne ilyen választás, akkor a diákok kb. 75%-a dobná, mint értelmetlen fecsegést, amit még cáfolni sem érdemes.

2023. márc. 20. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!