Hogyan lehetne a közösségek élelmiszerbiztonságát javítani?
Diverz növénykultúrákkal, decentralizálással.
Vagyis ne csak krumplin éljen mindenki, mert egyetlen betegség összedöntheti a termelést. És ne egy nagy magtár, ne egy nagy műtrágya gyár legyen, mert mivan, ha pont az ég le, mivan ha megszakad a szállítási útvonal.
Pesze ez igaz állati kalóriaforrásokra is. Ne csak egyféle csirke húsán éljenek az emberek, ne csak egy húsfeldolgozó legyen, ne csak egy vakcinagyártó, ne csak egy táp...
Szerintem a globalizáció is segít. Mondjuk nem kell a kis magyarországba 8 műtrágya gyár, ha baj van, importálhatunk pl. a csehektől. De itt azért mértékkel, mert ha minden hasznos gyártás kínában van, akkor ellentétes lesz a hatás.
Génmódosítással is lehet javítani a növénykulzúrák ellenállóképességét, legyen az időjárás, vagy kártevővel szemben. Csak ott pl. még arra is kell vigyázni, hogy nem egy gyártótól függjön a közösségt. A gyártó viszont szabadalmaztatni, monopolizáli igyekszik a növényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!