Ha egy 21m2 lakás 310cm belmagasságú napi 10kw/H áram használattal érhető el a 22 fokos hőmérséklet bíztosítása akkor egy 210cm belmagasságú 40nm2 épületet ugyan úgy 22 fokos hőmérséklet felfűtésére hány kw/H fogy el naponta?
21m2*3,1m=65,1m3
40m2*2,1m=84m3
84m3/65,1m3*10kWh=12,90kWh
A kérdés releváns adatok hiányában megválaszolhatatlan!
A lakás területe és belmagassága csak nagyon közvetett viszonyban van a hőmegtartó képességével.
Ha ennyi van megadva, akkor egyszerüen a térfogatkülönbségre kíváncsiak szerintem.
Ha szörözni akarunk, akkor egy komplett állapotfelmérési eredményt is mellé tettek volna, mert a falazat anyaga sem mindegy, annak alaphömérséklete, meg az sem, hogy ég-e a lámpa a szobában...
Az #1-es megadta a kielégítö választ.
"honnantudhatnám" - az #1-es nem "kielégítő", hanem teljesen megtévesztő és minden szakmai alapot nélkülöző választ adott a feltett kérdésre!
Már az is sokkal jobb lett volna, ha a plafon és az oldalfalak területének az arányát számolja ki. A talajon keresztül nincs hőveszteség egy földszintes házban, és a belterek térfogatának alapból semmi köze az épület hőveszteségeihez.
#5 Az ilyen feladatok kitalálóját oda kéne rendezni egy segédmunkás pozícióba, hogy ne érjen rá ilyen böszmeségekkel terhelni az embertársait!
Bizony akadnak néha ilyen hülye tanarak, és a legszomorúbb a dologban, hogy az ilyenek még elbírálási joggal is rendelkeznek a diákok képességeit illetően.
Az tény, hogy hülye kérdés.
Mert messze Van a valóságtól. Mivel a fűtés nagyon sok minden függvénye. Már meg kaptam az intőt, mert meg mondtam a tanárnak,hogy ez egy sötét feladat. Mire azt mondta én vagyok az, hogy ezt nem tudom megoldani, hiszen ez állt iskola alsó tagozat.
És erre kicsit elmondtam, hogy a kitalált feladata sőtét, mert ennek semmi köze a valósághoz. Az adott feladatra kellett volna megoldást adni és nem okoskodni szerinte.
Én játszottam túl az agyam. Y Há
Az iskolában vannak bizonyos szintek, egy éppen felsö tagozatba került gyereknek nem kell épület energetikai szakemberhez szabott feladatot adni. Egyszerüsített feladatról van szó, ez egyértelmü.
Kérdező - kötelességed feljelenteni a főnökénél a tanarat ezért az értelmetlen feladatért!
Súlyos munkaköri visszaélést követett el azzal, hogy értelmetlen feladattal alázza meg a diákokat, és a féltudású és/vagy a fos megalkuvó jellemű példányokat jutalmazza. Ha az intőért nem kér elnézést és nem látja be, hogy ez a feladat didaktikailag abszurd és kontraproduktív, akkor azonnal ki kell rúgni az iskolából a kérdéses oktatót!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!