Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Normális az, hogy egy ékszerés...

Normális az, hogy egy ékszerész úgy, azzal akarja megállapítani egy aranyékszerről, hogy aranyból van-e, hogy megreszelgeti? Szerintem nem.

Figyelt kérdés

2023. jan. 27. 13:30
A kérdező szavazást indított:
IGEN, ez teljesen normális (ez a bevett gyakorlat még a 21.században is, modern technika ide, modern technika oda)
NEM, ez egyáltalán NEM normális
Nem ilyen egyszerű kérdés ez. Kifejtem kommentben.
24 szavazat
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
72%
Tesztekkel lehet megállapítani. Minek többet elvégez és minek jobban az aranyra utalnak az eredmények, annak biztosabb. Mondjuk reszeléssel kezdeni elég durvának hangzik, ha a cél az, hogy ne sérüljön a termék, de lehet, hogy eleve gyanúsnak tartja valódi-e, hamisítványnak meg már tök mindegy, mert nincs értéke úgy.
2023. jan. 27. 13:41
 2/23 anonim ***** válasza:
95%
ha tört aranynak adod el, akkor igen
2023. jan. 27. 13:43
 3/23 A kérdező kommentje:
Arra jutott, hogy arany, de közölte, hogy megreszelgette. Én meg majdnem a hangszálaimat elszakítva - vérbordó fejjel - leüvöltöttem, leordítottam a fejét. Ha tehettem volna - jogi következmények nélkül - akkor fel is pofozom.
2023. jan. 27. 13:45
 4/23 anonim ***** válasza:
85%
Kicsit sok benned a feszkó, lehet hogy inkább téged kéne megreszelgetnie valakinek.
2023. jan. 27. 13:52
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Hány karátos?
2023. jan. 27. 13:52
 6/23 anonim ***** válasza:
96%
És látszik is rajta, hogy megreszelte, vagy csak laikus barom karenként keltél ki magadból? Laikusnak lehet, hogy ez azt jelenti, hogy egy barom nagy reszelővel, mint valami autóműhelyben neki esett az ékszernek összekaristolva azt. Míg a valóságban észre se lehet venni, hogy egy minimális aranyport lepolírozott róla.
2023. jan. 27. 13:54
 7/23 anonim ***** válasza:
96%
Nem úgy kell elképzelni, hogy egy félméteres ráspollyal esnek neki. Minimálisat karcol bele, és olyan helyen, ahol nem látszik. Még patika mérleggel se lehetne kimutatni az anyagveszteséget.
2023. jan. 27. 14:06
 8/23 anonim ***** válasza:
96%
Ő mit mondott? Mert nyilván valamit kell reagálni, ha egy ekkora bunkó leordít...
2023. jan. 27. 14:11
 9/23 anonim ***** válasza:
8%
Hivatalos helyen nem csinálnak ilyet.
2023. jan. 27. 14:17
 10/23 anonim ***** válasza:
18%
Reszeléssel nem lehetne szerintem biztosan megmodani. Leszed belőlle 0.01 milimétert, de simán lehet az aranyréteg ennél vastagabb.
2023. jan. 27. 14:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!