Ha rengeteg Orvosi szakkönyveket olvasnèk Egyetem helyett akkor sem leszek még orvos szerintetek?
Haladjunk sorban, orvos akkor leszel, ha van általános orvosi diplomád. Pont.
Tehát a kérdés inkább az, hogy megszerezhető e autodidakta módon egy orvos tudása, csak könyvekből.
A válasz egyértelmű nem.
Nem tudom hány orvosi szakkönyvet olvastál eddig, szerintem nullát, mert különben nem merülne fel a kérdés. Nos egy átlagos orvosi szakkönyvben eszméletlenül sok információ van, melynek a kétharmada felesleges baromság kivéve ha te pont az adott téma nagyon specifikus részleteire vagy kíváncsi mondjuk egy kutatás során. Tehát el fogsz veszni a részletekben. Másrészt nem lesz ott egy generalizált, àtfogó tudás ami a legtöbb orvosnak megvan. Innen onnan lesznek információid amiket nem fogsz tudni összekötni.
Végül nem lesz tapasztalatod. Hiába írja le a tankönyv hogy mi a systolés zörej, ha nem hallasz soha olyat, akkor nem fogod megismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!