Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egy személynek maximum hány...

Egy személynek maximum hány neve lehet?

Figyelt kérdés

Azon gondolkozom,hogy felveszem a csaláfom korábbi nevét,de később a férjem nevét is felvenném.Lehet-e ennyi nevem. Pl.:

Fekete Andrásné Schiller-Kovács Klára Andrea

Most az utolsó három nevem már megvan.Remélem mindenki érti a kérdést, és nem tartotok "névgyűjtőnek",csak fel szeretném venni a családom és a férjem nevét is,mert szerintem szép dolog.

2010. okt. 1. 22:21
 1/8 A kérdező kommentje:
családom*
2010. okt. 1. 22:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
sztem lehet ilyet! Anno egyik osztálytársam családja is ugyanezt tette, habár ott náluk a családfa név a vezetéknév mögé került és nem elé.
2010. okt. 1. 22:33
 3/8 anonim ***** válasza:
53%
És van ennek értelme? Kapsz egy levelet és nem fér ki a borítékra!
2010. okt. 1. 22:44
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Minden hivatalos iratra ki kell majd írnod a teljes nevedet. Elég macerás lesz.
2010. okt. 1. 22:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Szerintem megéri.
2010. okt. 1. 22:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha neked megéri, akkor oké, de majd ha meglátod, milyen macerás, lehet, hogy meggondolod magad...
2010. okt. 1. 23:16
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van olyan ismerősöm, akinek majdnem ilyen hosszú van, csak a te példádban említett forma helyett csak a férje vezetéknevét vette fel (nem a teljeset), azaz:

Fekete Andrásné Schiller-Kovács Klára Andrea

helyett:

Feketéné Schiller-Kovács Klára Andrea.

De ha gyorsan kell bemutatkozni (pl telefon), akkor csak a Schiller Klárát mondja.

2010. okt. 2. 08:29
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Szoval a csaladod regen Schiller-Kovacs volt?

Te pedig Kovacs Klara Andrea vagy, mivel valamikor elhagytak a Schiller nevet. Azon nem gondolkoztal el, milyen indittatasbol kerult ossze eloszor a Schiller es a Kovacs nev, es, ami talan fontosabb, miert szabadultak meg kesobb az egyiktol? Gondolom, ennek utana jartal, es ennek tudataban teszed.

Egy dolog, hogy szep gesztus a reszedrol, de ha mashol nem, az okmanyirodaban elkuldenek a fenebe, ha eloszor csak nevet valtoztatsz, kesobb meg a ferjed nevet is idabiggyeszted sajatod ele. Ahogy erzed, de akkor mindenhol be kell jelentened, hogy megvaltozik a neved: bank, telefonszolgaltato, kozuzemi szolgaltato, munkahely, stb.

2010. okt. 2. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!