Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy lehet javítani a számolás...

Hogy lehet javítani a számolási képességeimen?

Figyelt kérdés

Soha nem szerettem a matekot, de most felnőtt létemre rájöttem, hogy nagyon gázul állok belőle.

Még az olyan egyszerű feladatoknál is minimum 1 perc kell, hogy kiszámoljam az eredményt, mint pl. 64+57, 46-17.

Így hogy nem buktam meg soha?

2022. dec. 27. 14:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%

Írásban is 1 perc, mire kiszámolod?

Szerencsére a modern korban már van számológép, így ennek az ismeretnek a hiánya nem gátol semmiben.

Egyébként meg úgy tudod fejleszteni, hogy gyakorlod.

2022. dec. 27. 14:18
 2/12 A kérdező kommentje:

"Egyébként meg úgy tudod fejleszteni, hogy gyakorlod."

Letöltettem egy app-ot erre a célra.

2022. dec. 27. 14:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Kezdésnek jó.

Ha minden nap foglalkozol vele 10 percet, elég hamar jelentős javulást fogsz tapasztalni.

2022. dec. 27. 14:29
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

Napi OFF:

Múltkor egy fiatal hölgy megkérdezett az utcán:

- Kérem szépen, hogyan juthatok el az operába?

Azt válaszoltam neki:

- Gyakorlással - sok és kitartó gyakorlással érhet célba!

XD

2022. dec. 27. 15:01
 5/12 anonim ***** válasza:
28%
Nekem már van egy fizika diplomám, és nekem is szerintem eltartana legalább egy percig, ha ki akarnam szamolni amit a kerdezo irt. Még az ilyet, hogy mondjuk 6+7 is inkabb beutom a szamologepbe biztonsag kedveert. Szoval nem gaz, ha fejben nem tudsz gyorsan szamolni, attol meg mehet a matek.
2022. dec. 27. 15:20
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

#5 - nekem is van fizika diplomám - ezért tudom, hogy kapitális BAROMSÁG amit írsz. Egy fizikusnak 10 másodperc rákoncentrálás után fejben el kell kell tudnia végezni a példaként felhozott banális műveleteket!

Az ilyesmi fejszámolást napirenden csinálja minden önálló életvitelt folytató személy bevásárláskor a pénztárnál, ha nem akarja, hogy átverjék. Tehát ez állandóan gyakorolt hétköznapi készség, nem lehet elfelejteni.

2022. dec. 27. 16:25
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Egyaltalan nem.

Matekos doktorandusz ismeroseim is mondjak, hogy teljesen hulyeseg, amikor azt gondoljak az emberek, hogy ha valaki matekot tanul, akkor az biztos gyorsan szamol fejben.

2022. dec. 27. 16:42
 8/12 anonim ***** válasza:
97%

Gyakorlással tényleg sokat fejleszthető, de ha még nem próbáltad volna, próbáld részletekben kiszámolni.

Pl. 60+50, majd 4+7 és ezek végeredményét add össze, sokkal gyorsabb szerintem

Illetve 46-10, majd 36-7, ez is könnyebb 2 lépésben

2022. dec. 27. 16:49
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
#7 A gyors fejszámolás és a fejszámoló művészet/bűvészet egy teljesen más kategória, mint a kétjegyű egész számok rutinos összeadása és kivonása fejben - mert akinek ez utóbbi nem megy, az teljesen alkalmatlan egzakt tudományok művelésére és a hétköznapi életben is komoly gondokra számíthat pénzügyi téren!
2022. dec. 27. 16:51
 10/12 anonim ***** válasza:
88%
De amíg pl egy taylor sorfejtés, vagy egy operátorazonosság ránézésre látszik, a számok összeadása, nem ilyen ránézek és látszik az eredmény, igy kell egy kb 10-15 másodperc gondolkodás rá. Ami akár kizökkent más gondolatmenetből. Így sokkal egyszerűbb beütni számológépbe.
2022. dec. 27. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!