300 literes szabadban kint tartott műanyag esővíz tartó szétreped-e ha vizet hagyunk benne télen a mínuszokban? Úgy hallottam ha belefagy a víz, az szétveti, szétfeszíti az edényt. Kinek milyen tapasztalata van erről?
Figyelt kérdés
2022. dec. 27. 05:27
1/11 anonim válasza:
Ez nagyon sok mindentől függ. Függ a tároló anyagától, annak minőségétől, a vastagságtól, a tároló kialakításától, satöbbi.
Én egy kiselejtezett kukába gyűjtöm az esővizet, még nem volt vele problémám.
2/11 A kérdező kommentje:
1es nagy szórás nincsen hisz minden üzletben kapható esővíz gyűjtő ugyanabból a műanyagból készül. ez egy fedeles vadzöld kerek esővíz gyűjtő, akár egy nagy klasszikus vödör. nem szeretném kipróbálni h akkor szétveti-e a belefagyott víz vagy sem de mégiscsak víz tárolására vettük nem azért h üresen álljon a kertben.
2022. dec. 27. 07:20
3/11 anonim válasza:
Ha fullra befagy , jegtömb lesz, akkor szetreped!
Ha csak a tetejen kb 4 cm jég akkór nem!
4/11 A nagy Levin válasza:
Ha van hova tágulni a jégnek (értsd, nincs tele), akkor nem lesz gond. Legalább is nekünk még sosem volt.
5/11 anonim válasza:
Vegyél IBC tartályt, az tuti nem fagy szét, tapasztalat.
8/11 anonim válasza:
100%-ra biztos, hogy szétreped. A tartalma először részlegesen megfagy a tetején és az oldalán, utána a megszorult maradék megfagyó víz szétrepeszti az egészet.
9/11 anonim válasza:
Mostanában nálunk a "befagyás" jó esetben pár milliméteres jeget jelent. Az nem vet szét nagyjából semmit. De ha mondjuk tartósan jelentős fagy lenne, akkor akár az egész víz befagyhat, ez már jó eséllyel repeszt. Csak azt nem értem, ha ekkora tartós fagy van, minek az a pár száz liter víz. Öntözni nem lehet, mire a fagy enged, lesz új eső vagy olvadék.
10/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
2022. dec. 28. 07:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!